פרסום בפייסבוק: איך זה באמת עובד ב-2024 ומה חייבים לדעת?

קראנו 10 אלף עמודים של מדיניות הפרסום בפייסבוק וכתבנו לכם את מדריך לפרסום בפייסבוק ב-2024 המקיף והמקצועי בישראל.
פרסום בפייסבוק ב-2024 הוא אחד מהדרכים הטובות ביותר ליצירה ושמירה על קשר עם הלקוחות שלכם דרך הרשת החברתית הגדולה בעולם.

כחברת פרסום שמנהלת תקציבי פרסום גדולים לחברות טכנולוגיה והייטק, לא רק לצורך שיווק ופרסום בפייסבוק אלא גם בפלטפורמות פרסום אחרות תוך בניית אסטרטגיה דיגיטלית מקיפה. אנו עדים לשינויים חוזרים ונשנים עם האלגוריתם של פייסבוק עם דגש על גל השינויים הגדול של 2024 ותמיד דואגים להיות מעודכנים. מה גם שאנו כחברה קפדנית ואכפתית ממש מכריחים את עצמנו להמשיך וללמוד את מערכות הפרסום בכל הפלטפורמות גם המוכרות וגם אלה שרק עכשיו מתחילות להתפתח. כי תמיד יש מה לחדש גם אחרי יותר מ-7 שנים שאנו צמודים למערכות הפרסום מבוקר עד השעות הקטנות של הלילה. 

העובדה הזאת מרתיעה ומפחידה הרבה בעלי עסקים שרוצים לעשות את הפרסום בעצמם ואפילו לא פוסחת על מקדמי PPC ג’וניורים שמרגישים שכל עולמם חרב עם כל עדכון בפייסבוק. אז כן, זה יכול להיות מפחיד ובדרך כלל גם קצת מעצבן אבל אנחנו בג’וני רואים את זה אחרת. השינויים הרבים שפייסבוק מבצעת באלגוריתם שלה נועד בסופו של דבר להיטיב עם בעלי העסקים שמפרסמים בפייסבוק ולהפוך את עולם הקידום ממומן למדויק עוד יותר ובאותה נשימה להפחית את כמות הפרסומות שהמשתמשים נחשפים אליה ולספק להם חווית גלישה מהנה יותר.
לכן, התהליך הזה שפייסבוק עוברת עכשיו ב-2024 הוא מצויין עבורנו ואומר שאנחנו בהכרח ננצל טוב יותר כל שקל שנשקיע במערכת הפרסום של פייסבוק, מה גם שאם עושים את זה נכון ובצורה קפדנית אפשר לשלם אך ורק על פעולות רלוונטיות לקמפיין. זה אומר שאם הפרסום לא עבד – לא שילמת! זה מעולה, אבל גם פה יש אותיות קטנות שחייבים לדעת לפני שמתחילים.


את הפעילות לפרסום ושיווק העסק שלנו נוכל לעשות רק דרך דף פייסבוק עסקי
{עפ”י תקנון פייסבוק לשנת 2024 – פעילות עסקית תבוצע רק דרך דף עסקי}.
אז לפני שמחליטים לעבוד עם משרד פרסום דיגיטלי או לעשות את הפרסום בפייסבוק לבד, חברת ג’וני הכינה עבורך כמה מושגים שיעזרו לך לבצע החלטות נכונות שבעזרתן תשיג את התוצאות הטובות ביותר! (בואו נסחוט כל שקל!)
במדריך זה נעבור איתך על כל שלבי התהליך שצריך לדעת ביצירת הקמפיין, החל מתכנון המודעה הראשונה ועד פיתוח אסטרטגיות מתקדמות.
{כדאי לך לקרוא את זה אם יש לך כוונה לשכור את שירותיו של משרד פרסום או לעשות את הפרסום לבד} 
מדריך זה מחולק למספר נושאים כדי שיהיה קל ונוח לעבור מנושא אחד לאחר וגם לחזור למאמר ולקפוץ ישירות לנושא שבו עצרת.

תפריט פייסבוק לעסקים

המבנה של פייסבוק 

לפני שנגיע לפרקטיקה של פייסבוק, אנו צריכים להבין את מבנה הרשת:

  1. פרופיל –  לפי התקנון של פייסבוק, פרופיל מיועד רק למשתמשים פרטיים. אסור לפתוח פרופיל ולקרוא בשם פרטי ולאחר מכן את שם העסק. יש אנשים שעושים את זה, פייסבוק פונה אליהם באזהרה לשנות את שם הפרופיל לשם פרטי או שהיא חוסמת את הפרופיל ללא מתן התראה. הפרופיל הוא הדרך שבה אנו מתקשרים עם אנשים אחרים בפלטפורמה, החיבור מתבצע באמצעות משלוח בקשת חברות, כמות החברים בפרופיל מוגבלת ל – 5,000 חברים, אולם אנו יכולים לאפשר לאנשים לעקוב אחרינו (קשר חד כיווני, לעומת בקשת חברות) מעבר למכסה לעיל. 
  1. NEWSFEED – או בקיצור “פיד”, זה דף הבית של המשתמשים והוא מהווה את המקום המרכזי שבו אנו שוהים בפייסבוק. זה המקום שבו אנו צורכים תוכן. הפיד מרכז את כל הפוסטים של החברים שלנו, קבוצות שאנו עוקבים אחריהם, פרסומות וכו’. רובנו לא עוקבים אחר תוכן באמצעות כניסה לפרופיל. לדוגמא: אם אנו עוקבים אחרי חברה מסויימת, אנו לא נכנס לעמוד שלהם, אלא נצפה בתוכן שקופץ לנו לפיד. משמעות הדבר היא שאנו צריכים לוודא שהתוכן שאנו מפרסמים נכנס לפיד של הלקוחות הפוטנציאלים שלנו וזאת באמצעות שימוש נכון באלגוריתם של פייסבוק וכמובן עם קריאייטיב מבריק וגרפיקה נוצצת.
    לפי תחשיב האלגוריתם של פייסבוק (כן קראנו את כולו!) עד 20% מהתוכן בפיד יהיה ממומן ולפחות 80% מהפיד יהיה אורגני.

פרופיל הדף העסקי בפייסבוק
  • FACEBOOK PAGE – הכוונה היא לעמוד העסקי בפייסבוק, המשמש סוג של כרטיס ביקור דיגיטלי לקידום ושמירה על תקשורת של בעל העסק עם קהל הלקוחות בתוך הפלטפורמה של פייסבוק.
    איך פותחים דף עסקי בפייסבוק וכמה זה עולה? כל אחד יכול ליצור דף עסקי בפייסבוק וזה לגמרי בחינם, אפשר לפתוח מספר דפים ללא הגבלה, ואלו מיועדים לכל עסק \ חברה \ אומן \ איש ציבור וכו’ – דהיינו, כל מי שאינו אדם פרטי (כאמור, המוגבל בפתיחת פרופיל בלבד). הדף העסקי נותן לנו כלים שלא ניתנים במקומות אחרים בפייסבוק, כגון מגוון סטטיסטיקות – כמה אנשים נחשפים לתוכן שלי? איזה קהל מתעניין במוצרים שלי? מה חתך הגילאים שלהם? מאיפה הם בארץ?
    כמו כן אני יכול להשתמש בכלים מתקדמים כגון אפשרות ליצור חנות בדף העסקי, אפשרות לפתוח שירות לקוחות דרך המסנג’ר (פלטפורמת צ’אט, דומה לוואטסאפ), יצירת תכנים שפרופילים רגילים לא יכולים ליצור ולקדם. ומה הדבר הכי חשוב בדף עסקי בפייסבוק? הדפים העסקיים הם הישות שדרכם ניתן ליצור קמפיינים ממומנים בפייסבוק. עפ”י חוקי הפלטפורמה, יצירת פרסומות כפופה לקיומו של עמוד עסקי. את דף העסק אפשר לפתוח דרך הפרופיל האישי. אולם כלפי חוץ, אף אחד לא יוכל בקלות יתרה לעשות את הקשר בין הדף העסקי לבין הפרופיל הפרטי. גולש שנכנס לדף העסקי לא יודע מי עומד מאחוריו ולהיפך. אלא אם אנו נגדיר באופן אקטיבי שאנו מעוניינים ליצור את הקשר הזה (על ידי שינוי בהגדרות הדף). יכול להיות דף עסקי שבו למספר פרופילים יש אפשרות לבצע בו שינויים (הרשאות ניהול מגוונות), דף עסקי לא מוגבל בכמות העוקבים אחריו. 
תפריט ניהול קבוצות בפייסבוק
  • FACEBOOK GROUPS – קבוצה היא סוג של פורום (אתם יודעים, קהילה מגובשת ממש כמו פעם) שמרכזת אנשים סביב תחום או נושא משותף (כגון קבוצות של אמהות למעון ברחובות, חובבי רכבים לשיתוף בנושאים וכדומה). קבוצות אינן מוגבלות בכמות חברים. בשלוש שנים האחרונות אנחנו בג’וני כמשרד פרסום שעובד על קמפיינים בפייסבוק באופן יום יומי אנו עדים לכך שפייסבוק דוחפת יותר תוכן מקבוצות בפיד לעומת תוכן אחר מפרופילים פרטיים. כיוון שקבוצות מקבלות יותר חשיפה בפיד, אנו כמפרסמים מעוניינים יותר בתוכן הזה כי יש לו יותר חשיפה. פייסבוק בשנה האחרונה אפשרה גם לדפים עסקיים לנהל קבוצות, להשתתף בהם וכו’, שכן עד אז רק אנשים פרטיים יכלו לעשות זאת. 
  • MESSENGER – המסנג’ר התחיל כתיבת הודעות פנימית בתוך האתר, אך כיום הוא מופרד לאפליקציה נפרדת, והפעולה הזו הפכה את האפליקציה הזו לאפליקציית המסרים המובילה ביותר בעולם. מסנג’ר היא כלי התקשורת בין אנשים לאנשים ובין אנשים לעסקים. פייסבוק רוצה שאנשים יפנו לעסקים בהודעות פרטיות לצרכי שירות לקוחות, רכישה וכו’. כדי לדחוף זאת – היא מאפשרת לדפים עסקיים לבצע פעולות: דף עסקי שמקבל הודעות פרטיות מאנשים פרטיים, יכול לנהל אותם כמו מערכת ניהול לקוחות. אפשר להוסיף הערות על התקשורת עם הלקוח, לסווג אותו, לצרף לו קבצים, לעדכן האם הנושא טופל. כמו כן, פייסבוק מאפשרת להכניס בוטים לתוך המסנג’ר – תקשורות אוטומטית ללא דמות אנושית. 
מה זה פייסבוק מרקטפלייס
  • MARKETPLACE – ה-“יד 2” של פייסבוק. זה צמח מלמטה – מהמשתמשים. מהר מאוד אנשים התחילו ליצור קבוצות של קניה ומכירה כמו פשפשוק. פייסבוק הבינו את זה, לכן הם רכזו את התוכן הזה במקום אחד בשם MARKETPLACE. בהגדרה, מדובר במקום שבו אנשים יכולים למכור מוצר יד שניה, מבחינה אסטרטגית, אם בדף עסקי אפשר ליצור מעיין חנות, חלק מהמוצרים בחנות יכולים להופיע במרקטפלייס. דהיינו, אם נכנס למרקטפלייס ונחפש אייפון, נראה בתוצאות מוצרים של אנשים אולם נוכל לראות גם תוצאה של אייפון שנמכר על ידי חברה, ובהמשך יגיעו לשם פרסומות ממומנות.
אזור הווידיאו של פייסבוק צפייה בסרטונים בפייסבוק
  • WATCH – אזור הוידאו של פייסבוק. לכאורה היוטיוב שלה. כל תוכן וידאו שהועלה על ידי דפים עסקיים ופרטיים, מרוכז כאן באופן אוט’. שאנו נכנסים לצפיה {Watch}, אנו נראה וידאו של מותגים שאנו עוקבים אחריהם. כשאנו פותחים וידאו בפייסבוק, גם של אדם פרטי, הוא נפתח בפיד שחור ומתחת סרטונים רלוונטיים שמכניסים אותנו ללופ של וידאו – זה הפייסבוק ווטש.
  • JOBS – פייסבוק הבינה שעסקים ואנשים פרטיים מפרסמים משרות, ואף קיימות קבוצות שמתעסקות רק בגיוס עובדים. פייסבוק אומרת שהם מאפשרים לדפים עסקיים וקבוצות לפרסם משרות באופן רשמי באזור אחד מרוכז בשם JOBS. ממש כמו אתרים פופולריים לחיפוש עבודה. לכניסה לאזור המשרות של פייסבוק לחיצה כאן: WWW.FACBOOK.COM\JOBS

צ’ק ליסט לפני שמתחילים לפרסם בפייסבוק:

 פייסבוק היא הרשת החברתית הגדולה ביותר וכמו שרובנו כבר יודעים היא זירת השיווק והפרסום עם הכלים המתוחכמים ביותר מכל פלטפורמת שיווק אחרת וכתוצאה מזה היא הפעילה ביותר. בעזרת חשיבה ועבודה נכונה בכלים שהפלטפורמה מציעה לנו, הפעילות הדיגיטלית שלכם יכולה להפוך את הנכס השיווקי הזה לתוצאות חסרות תקדים. יצירת הדף היא רק הצעד הראשון בדרך לפעילות שגרתית ומוצלחת. 

כדי להפעיל את הדף בהצלחה ולראות החזר להשקעה שהוצאתם, תצטרכו גם ללמוד קצת על פרסום נכון ומדויק בכלים ובאפשרויות השונות שפייסבוק מציעה לנו. 

במאמר הזה אנו בג’וני פרסום דיגיטלי נכון ניתן לכם תובנות, כלים ורעיונות מהניסיון העשיר שלנו מאז שפייסבוק הוקמה ועד היום, ונחשוף אתכם למקורות מידע שבהם אתם יכולים להרחיב את הידע המקצועי שלכם לעבודה נכונה.

להלן ההגדרות שנרצה לבצע לתחילת הפעילות:

בתפריט העליון יש כפתור בשם CREAT – לחיצה עליו תאפשר יצירה של מספר דברים, קודם לכן אנו נלחץ על  Page כדי להגדיר מספר דברים:

  • קטגוריה של העסק: זו קטגוריה שפייסבוק מציעה והיא משפיעה על כמה דברים – איך אנשים ימצאו אותנו (אם בחרתי מסעדה, ופייסבוק יודעת שיש משתמש שמעוניין במסעדות, יש יותר סיכוי שייחשף אלי). פייסבוק נותנת לנו כל מיני פיצ’רים המותאמים לאותה קטגוריה בדף העסקי. אם אני עורך דין פייסבוק תאפשר לי להעלות רשימת שירותים. הקטגוריה היא משהו הפיך, בכל שלב. 
  • שם העסק:  הדבר היותר קריטי הוא השם של הדף העסקי. פה צריך להקדיש מחשבה. ברגע שאני מגדיר שם לדף העסקי, אנחנו לא יכולים לשנות אותו כ”כ בקלות, זאת על מנת למנוע הונאות גולשים (גיוס גולשים בדף מסויים, ואז לשנות אותו). כשאני מבקש לבצע שינוי שם בדף העסקי, פייסבוק צריכה לאשר אותו ובוחנת האם השינוי שאני מבקש לבצע הוא דרסטי מידי. גולשים יכולים לראות את היסטוריית השינויים של שם הדף העסקי. 

בהגדרת השם, צריך לקחת בחשבון מספר דברים:

  • שפה – באופן טבעי השם של הדף העסקי יהיה השם של העסק שלנו. צריך לקחת בחשבון באילו שפות גולשים עשויים לחפש את העסק שלנו. הרבה פעמים מסעדות נקראות בשמות לועזיים. ההמלצה היא  לכתוב באנגלית ועברית את שם העסק. 
  1. תיאור של העסק – להוסיף לצד השם-תיאור של העסק. אם למסעדה קוראים “המסעדה של שמואל”, נרצה להוסיף בשם – “מסעדה איטלקית ברמת גן”. מתי עושים זאת? 
  • אם מהשם של העסק לא ברור במה הוא עוסק – במסעדה של שמואל מבינים מיד שזו מסעדה, אולם אם היו קוראים לעסק “סמואל” לא היה ברור מיד מהו תחומו. 
  • יכול להיות שהמותג מספיק מוכר ואז לא צריכים להוסיף תיאור. קסטרו לא צריכים להוסיף – קסטרו מותג אופנה. לכן, אם העסק לא מספיק מוכר, נרצה להוסיף תיאור. 

                        כששני התנאים דלעיל מתקיימים, צריכים להוסיף תיאור לשם העסק. 

איך עושים זאת טכנית?
להלן צד שמאל דף עסקי (בוחרים ב 90% מהמקרים) וצד ימין הוא דף קהילתי. אחרי שבחרתי BUSINESS OR BRAND – יש להגדיר שם וקטגוריה. בשם כאמור נכניס שם באנגלית ועברית ואף תיאור. אין בלעדיות בבחירת שם. בחירת הקטגוריה תיעשה מתוך רשימת קטגוריות, ובהמשך נוכל להוסיף קטגוריות. מכיוון שבחרתי LAW FIRM פייסבוק מבקשת ממני להכניס כתובת. משמעות הכתובת היא שגולשים יראו את הכתובת, יראו מפה עם המיקום של העסק ומאפשר לגולשים לסמן צ’ק אין כשהם בעסק. למרות זאת, גם אם הגדרנו כתובת, יש אפשרות לקבוע שלא להציג מיקום ללקוחות אם אין לי קבלת קהל. אפשר לקבוע כבר כעת שלא תוצג הכתובת. לאחר לחיצה על המשך נעבור למסך העלאת תמונת פרופיל. 

העלאת תמונת פרופיל בפורמט המתאים: 

את תמונת הפרופיל ניתן לשנות בכל עת, רוב העסקים מעלים את הלוגו שלהם. מבחינה טכנית אנו מעלים תמונה שהיא ריבוע בפייסבוק, הגודל המינימלי שלה צריך להיות 160 פיקסלים רוחב על 160 פיקסלים גובה – 160×160 (שמאל מדבר על רוחב וימין על גובה). אנו רוצים להעלות כמה שיותר גדול אולם בשמירה על פרופורציה מתאימה. על אף שאנו מעלים ריבוע, פייסבוק מציגה את התמונה בצורה של עיגול. על כן, עלי לוודא שאין לי שום אלמנט שמופיע בפינות כי הוא יחתך בתצוגה. לתמונת פרופיל חשיבות גבוהה. כשאנו גוללים את דף הבית שלנו, העין שלנו נמשכת תחילה לתוכן ויזואלי. קודם מסתכלים על תמונת הפרופיל ורק אחר כך על השם והתוכן עצמו. לכן התמונה הזו צריכה להיות מאוד ברורה ומזוהה. שבן אדם יבין ישר במי ובמה מדובר. תמונת הפרופיל מוצגת מאוד מאוד בקטן על הפיד. על כן, ברמה האסטרטגית אין טעם לכלול מספר טלפון או יותר מידי מלל, אלא רק לוגו גדול או את האייקון שכולם מכירים. מה לא שמים בתור תמונת פרופיל? תמונה גנרית וכללית, שכן היא לא מזוהה עם דבר ואין לזה ערך. 

דבר נוסף, הרקע של פייסבוק הוא לבן, ולכן כדאי לבחור ניגודיות. דהיינו – רקע שאינו לבן לתמונת הפרופיל שלנו. רקע כהה וכיתוב בלבן יהיה מצוין. כמו כן, בעסקים של בן אדם עצמאי, זה בסדר לשים בתמונת הפרופיל של הדף העסקי את התמונה של הבן אדם עצמו (כתפיים ומעלה, עם מבט מכוון למצלמה). 

העלאת קאבר בפורמט המתאים:

תמונת הנושא שמופיעה בדף העסקי כשנכנסים אליו, לא הדבר החשוב ביותר בדף העסקי. יחד עם זאת, אנו כן רוצים להשתמש בשטח הזה למטרות פרסום. קאבר ניתן לשנות ולעדכן ללא הגבלה. בניגוד לתמונת פרופיל שנשארת תמיד, קאבר מומלץ לעדכן. מבחינה טכנית, קאבר יכול להיות תמונה, מצגת תמונות (סליידר) וקובץ וידאו. קונספטואלית, הדבר הכי בסיסי, בהיעדר רעיון, הוא להכניס את הלוגו של העסק, תיאור ומספר טלפון. ניתן לכלול תוכן גולשים – כגון תמונות של הלקוחות שלנו. ניתן לכלול תוכן לקידום של משהו חשוב או רלוונטי, תקופתית לעסק שלנו. קאבר הוא לא דבר שנחשף המון, וגם עדכון של קאבר לא מקבל חשיפה גדולה בפיד של העוקבים. חשוב לשים לב שהמידות והרזולוציות של הקאבר שונות בין התצוגה על המחשב ובין התצוגה במובייל. ולכן במובייל השוליים בגובה (ימין ושמאל) נחתכים ולכן חשוב שהתוכן יוצג באמצע. לעומת זאת, השוליים ברוחב (למעלה ולמטה) נחתכים באתר ומוצגים במובייל. שכלול מסקנה: תוכן באמצע שאינו מתקרב לצלעות המלבן (הימני, השמאלי, העליון והתחתון). הרוחב המקסימלי הוא 820, הגובה המקסימלי הוא 360. החיתוך בשוליים הימניים והשמאליים (מובייל) הוא 90 פיקסלים נחתכים במובייל ומוצגים במחשב. על כן התוכן צריך להיות מוצג באמצע בשטח של 640 פיקסלים. החיתוך בשוליים העליונים והתחתונים הוא 24 פיקסלים אשר נחתכים באתר ומוצגים במובייל. על כן התוכן צריך להיות מוצג באמצע בשטח של 312 פיקסלים. אלו הוראות שצריך להעביר למעצב. בוידאו קיימות מגבלות נוספות, פורמט: קובץ MP4, משך: בין 20-90 שניות. 

הגדרות הדף העסקי בפייסבוק והתאמתן לצרכינו:

בדף העסקי יש המון הגדרות ואפשרויות שפייסבוק מציעה, חלקן מגיעות עם הגדרת ברירת מחדל ואת חלקן מומלץ לבטל. פייסבוק כל הזמן מוסיפה ומורידה הגדרות, צריך להיכנס אחת ל 3 חודשים כדי לראות מה התחדש. רוב האנשים לא עושים זאת ומפספסים פיצ’רים חדשים. יצרנו דף עסקי. הוא מוגדר עם עשרות הגדרות. ברירות המחדל בחלקן תואמות את הצורך שלנו מהדף העסקי שלנו וחלקן לא. לוחצים על SETTINGS בצד ימין למעלה בתוך הדף העסקי. 

  1. PAGE VISIBILITY – האם הדף מפורסם או בשימוש פרטי בלבד. 
  1. VISITOR POSTS – האם אנו מאפשרים לגולשים לפרסם אצלינו פוסטים בדף העסקי. ברירת המחדל היא לאפשר. אם מאיזושהי סיבה אנו רוצים למנוע זאת, יש ללחוץ על EDIT וללחוץ על: DISABLE ואז לחסום טוטאלית, אולם עדיין יתאפשר להם להגיב לפוסטים (את זה אי אפשר להגביל). פתרון ביניים הוא REVIEW POST BEFORE PUBLISH – זה אומר שגולש יכול לכתוב פוסט אולם פרסומו יהיה כפוף לאישורנו מראש. 
  1. NEWS FEED AUDIENCE AND VISIBILITY FOR POSTS – זו הגדרה מאוד חשובה, אשר בברירת המחדל שלה אינה מופעלת, ומומלץ להפעיל אותה.

פונקציה זו מאפשרת לי בעת העלאת פוסט, לעשות פילוח לקהל היעד שאליו אני רוצה שהפוסט הזה ישלח. לא מדובר בכלי פילוח של הפרסום הממומן, אלא בכלי פילוח אורגני של פוסטים חינמיים. הפילוח האפשרי: מגדר, גיל, מצב משפחתי, אזור גאוגרפי, תחומי עניין ועוד. 

  1. POST AND STORY SHARING – משאירים את ברירת המחדל, זה שואל האם שאני מעלה פוסט לדף העסקי שלי, יתאפשר לגולשים שלי לעשות SHARE לעמוד שלהם וכמובן שנרצה להשאיר את ההרשאה הזו פתוחה לגולשים. 
  1. MESSAGES – ברירת המחדל והרצון בפייסבוק היא לאפשר לגולשים ליצור קשר עם העסק בהודעה פרטית ולא רק על הקיר. יש לנו אינטרס לאפשר זאת, בין לצורך רכישת שירות/מוצר ובין מתן מענה לתלונה כל שהיא עלינו מבלי לחשוף את התלונה לקהל הרחב. 
  1. TAGGING ABILITY – חשוב לשנות את ברירת המחדל, לאפשר לגולשים לתייג את העסק שלנו. העלנו פוסט עם תמונה של קהל הלקוחות שלנו. יש לנו אינטרס לאפשר ללקוח הרלוונטי לתייג אותו בפוסט שהעלנו כדי שהיא תופיע בפרופיל של הלקוח הרלוונטי, ואז זה יופיע בפיד של החברים של הלקוח – דבר שיגדיל את שיעור החשיפה של הפוסט. 
  1. COUNTRY RESTRICTIONS – בשדה הזה יש לי אפשרות להגדיר האם אני רוצה שדף הפייסבוק שלי יהיה נגיש רק לגולשים ממדינה מסויימת (או הפוך – לא נגיש למדינה מסויימת). מדוע לא לחסום מדינה מסוימת או להגביל מדינה מסוימת? כשאנו מגבילים את הדף העסקי שלנו רק למדינות מסוימות, הרי שפייסבוק תמנע את פרסומו במנועי החיפוש באופן כללי, וזאת מפני שאין לה אפשרות לפלח איסור זה. NO INDEX – זו הגדרה בקידום אתרים שמהווה הוראה / הנחייה למנועי חיפוש (גוגל) לא לסרוק, לא לאנדקס ולא להציג את הדף בתוצאות החיפוש. מאחר ואין לנו אינטרס שלא להיות מוצגים בגוגל, אנו לא נגביל את קהל היעד של הפוסט למדינה מסויימת. באילו מצבים בכל זאת אנו עשויים להגביל את דף הפייסבוק באופן זמני למדינות מסוימות? בתקופות רגישות מבחינה ביטחונית (מלחמה, מהלך צבאי גדול וכו’), אז עסקים ישראלים נתונים למתקפות של האקרים, ולכן נבקש באופן זמני להציג את הדף העסקי שלי רק לגולשים מישראל. 
  1. AGE RESTRICTIONS – ברירת המחדל אינה כוללת מגבלת גיל. הגדרה זו מאפשרת להגביל את דף הפייסבוק שלי מעל גיל מסוים. השיקול הוא חוקי שכן יש תחומים בהם יש מגבלות ברמת החוק המדינתי מבחינת שיווק לקבוצות גיל (שיווק אלכוהול – מעל גיל 18, עישון, תכנים מיניים מאושרים – דורקס וכו’). חשוב לזכור שפייסבוק יודעת באיזה גיל אנחנו והגולשים שלנו, ולכן הגבלת דף בגיל מסויימת בפייסבוק ימנע את הופעת הדף שלנו בגוגל באופן כללי, לכל קבוצות הגיל. עסקים מעורבים יכולים פשוט להגביל גיל ברמת הפוסט.
  1. MODERAPAGE TION – אופציה נהדרת שמאפשרת לנו להגדיר מילים וביטויים שלגולשים אסור לכתוב בדף העסקי שלנו (פוסטים ותגובות). לאחר הגדרת הביטויים האסורים, פייסבוק תקפיץ לגולש, לאחר פרסום הפוסט שלו, שהיא לא יכולה לפרסם את הפוסט בגלל ש                  OPS SOMETHING WENT WRONG, וזאת מבלי לציין במפורש כי הוא כתב ביטוי אסור ומבלי להגדיר בפניו את הביטוי האסור. אפשר להגדיר אימוג’יים ספציפיים שאסור לפרסם (לדוג’: אימוג’י של קיא). 
  1. PROFANITY FILTER – אם הגדרנו מילים חסומות, מומלץ בהגדרה לשנות ל – STRONG. הגדרה זו שואלת עד כמה חזקה תהיה החסימה של המילים שהגדרנו בשדה הקודם? אם הגדרתי במילים החסומות את המילה F*CK והגדרתי בהגרה כאן STRONG, הרי שפייסבוק תחסום גם הטיה של רצף האותיות – F*CKING. 
  1. SIMILAR PAGE SUGGESTIONS – מומלץ להשאיר את ברירת המחדל. מדובר במתן אפשרות לפייסבוק להמליץ את העמוד העסקי שלנו בעת הקלקת לייק על ידי גולש לעמוד עסקי מסוג דומה. פייסבוק מציעה לנו עמודים נוספים שעשויים לעניין אותנו. זו חשיפה חינמית אורגנית. ההמלצה מבוססת על דפים מאותה קטגוריה או חפיפה של עוקבים. הקאץ’ הוא שאם אני מופיע אצל מתחרה שלי, זה אומר שגם הדף שלי יופיע בהקלקת לייק על מתחרה שלי, שכן ההגדרה הזו היא דו כיוונית. כלל אצבע: אם אני דף עסקי קטן ולא מוכר בקטגוריה עסקית רחבה, אז כדאי לאפשר זאת כי ארוויח יותר מאשר שאפסיד. מאידך, אם אני דף עסקי גדול בקטגוריה שלי, אז כדאי שאחסום כי יש לי יותר מה להפסיד.  
  1. PAGE UPDATES – ההמלצה היא לשנות את ברירת המחדל ולהסיר את הסימון. כשאנחנו מבצעים עדכון כלשהו בדף העסקי שלנו באודות העסק, פייסבוק אוטומטית מעלה פוסט בדף העסקי שאומר שביצענו את השינוי (שעות פעילות, מיקום וכו’). הניסוח האוטומטי של פייסבוק דיי גרוע, ולכן עדיף להעלות פוסט משלנו. 
  1. POST IN MULTIPLE LANGUAGES – מאפשר לנו להעלות פוסט ביותר משפה אחת. בעבר היינו מחזיקים דפים נפרדים. אם נסמן את האופציה הזו, כאשר אנו ניצור פוסט, אנו נוכל להעלות אותו גם בשפות נוספות, וזאת במקום ליצור פוסט או דף נפרד. במידה וכתבתי פוסט בעברית, והגדרתי שעברית היא השפה הראשית, וכעת אני רוצה שהפוסט יופיע גם בשפה האנגלית (או בשפה אחרת), פייסבוק אוטומטית תתרגם (באופן לא רע) את הפוסט לאנגלית, ויש לי אפשרות לבצע עריכה לתרגום המוצע על ידי פייסבוק. לא כדאי לתרגם לשפות שאנחנו לא מבינים בעצמנו. מהצד של המשתמש – גולשים שהממשק שלהם בפייסבוק הוא בעברית, יראו את הפוסט באופן אוט’ בעברית, כאלו שממשק הפייסבוק באנגלית – יוצג לו פוסט באנגלית, אנשים שהממשק שלהם לא בעברית ולא באנגלית יראו את הפוסט בשפה הראשית של המפרסם. 
  1. TRANSLATE AUTOMATICALLY – ברירת המחדל מופעלת וכדאי להשאיר זאת. התרגום האוט’ מתייחס למצב הבא – פרסמתי פוסט בעברית בלבד. פייסבוק זיהתה שאצל המשתמש הממשק באנגלית ושהוא משתמש בה ברגיל, ובמצב זה היא תפרסם את הפוסט באנגלית ותבהיר לו שמדובר בתרגום מהמקור שהינו בעברית, עם אופציה להציג את הפרסום בשפה המקורית. להבדיל מההגדרה הקודמת שבה יצרתי פוסט במספר שפות, פה יצרתי פוסט בשפה אחת ופייסבוק מציעה לגולשים זרים לצפות בו בשפתם. 
  1. COMMENT RANKIMG – אם נסמן – פייסבוק תציג את התגובות הכי פופולאריות/רלוונטיות, ואם נסיר – היא תציג את התגובות הכי עדכניות כברירת מחדל. אני אטה לרצות להציג את התגובות הכי רלוונטיות כי אנו סומכים על האלגוריתם של פייסבוק להציג את התגובות הרלוונטית עבור כל משתמש. כשיש פוסט בפייסבוק ויש לו הרבה תגובות, אלו מסודרות בסדר מסוים: יכול בסדר כרונולוגי, יכול לפי דירוג (תגובות שעוררו הכי הרבה עניין מבחינת לייקים ותגובות), ויש תגובות שפייסבוק מסננת החוצה באופן אוט’. אם גולשת תייגה בתגובה חברה שלה, לדעת פייסבוק היא לא רלוונטית למשתמשים זרים, ולכן היא תסנן אותה. יש לנו דרך לשלוט בכך ולסמן בתגובות: תגובות רלוונטיות, כל התגובות והעדכניות ביותר. 
  1. DOWNLOAD PAGE – יש עסקים שמשקיעים בפייסבוק הרבה זמן וכסף ויש להם הרבה פוסטים ותוכן. לא תמיד התכנים הללו מגובים. אם הדף ימחק או יחסם הם יינזקו. באופציה הזו, פייסבוק מאפשרת לנו להוריד את כל הדף העסקי למחשב. עם סימון האופציה, פייסבוק תשלח אלינו בתוך חצי שעה לינק לקובץ של ארכיון עם לינקים ישירות לכל קובץ וקובץ, ומשם אם נרצה להוריד אחד אחד – נוכל לעשות זאת. לא מאוד חשוב. 
  1. REMOVE PAGE – הגדרה זו מאפשר לבצע מחיקה של הדף העסקי. אם נבקש למחוק דף פייסבוק עסקי, פייסבוק מכניסה אותו “להסגר” (זמן המתנה) של שבועיים, אשר אם במהלכם לא התחרטנו, דף הפייסבוק ימחק לצמיתות. ההמלצה היא לא למחוק דף עסקי, אלא פשוט להפוך אותו למוסתר בהגדרה הראשונה. 
  1. MERGE PAGES – בתרגום: מיזוג דפים. לאורך השנים, ארגונים מסוימים פתחו יותר מדף אחד, דבר שיצר אי סדר ואובדן של תוכן ועוקבים בדפים העדכניים יותר. בפונקציה הנ”ל, פייסבוק מאפשרת לנו לאחד שני עמודים עסקיים (או יותר) שנמצאים בבעלותנו – לדף אחד ראשי. יש על כך מספר מגבלות:
  1. הרשאה: אנו חייבים להיות המנהלים בכל הדפים הנדרשים לאיחוד. 
  1. שם: פייסבוק לא תאפשר למזג דפים עם שמות שונים באופן דרסטי. על כן, הדפים חייבים לעסוק באותו נושא ושמותיהם חייבים להיות דומים. חשוב להבין שאם השם זהה אך בשפות שונות (ולא מדובר במילה שמאפשרת תרגום אלא בסלוגן בלתי אפשרי לתרגום, פייסבוק לא תאפשר לנו למזג אותם לפי המערכות האוטומטיות שלהם. הפתרון: לשנות שם ולאחר השינוי לבצע מיזוג. 
  1. כלל אצבע: הדף הקטן (מבחינת לייקים) ימוזג לתוך הדף הגדול (ולא לפי חדש / ישן). שכן הדף החדש שלי כולל את הפוסטים העדכניים, ולאחר המיזוג ישאר לי דף “חדש” עם פוסטים ישנים. 

מה קורה אם השמות שלנו לא מספיק דומים או שאנו רוצים למזג דווקא את הישן אל החדש ולא הפוך? פה הכלי האוטומטי של פייסבוק לא יעזור לנו, ואנו נצטרך לפנות לנציג תמיכה של פייסבוק שיעשה זאת עבורנו. העניין הוא שעיקר התמיכה שפייסבוק נותנת היא למפרסמים בתשלום אז במידה ואתם עובדים עם משרד פרסום דיגיטלי רציני, שיחה לנציג פייסבוק ישראל תהיה נוחה באופן יחסי. פייסבוק תעביר אותנו (המפרסמים האורגנים) במספר שלבים בירוקרטיים לפני שהיא תאפשר לנו להגיע לנציג אנושי. איך פונים לנציג אנושי? WWW.FACEBOOK.COM/BUISNESS/HELP (צריך באותיות קטנות). גוללים למטה, ויש לנו אפשרות לעלות בצ’אט בשפה שלנו. אם הצ’אט לא פעיל, יש אפשרות למלא טופס וחוזרים אליי. העניין הוא שלרובנו האופציה הזו בכלל לא תופיע כי פייסבוק לא תזהה אותנו כבעלי ערך כלכלי (מפרסמים בתשלום). לאחר הלחיצה על צ’אט אצטרך לענות על מספר שאלות מקדימות שיופיעו בפני הנציג שישוחח איתי. דרך עקיפה (במידה והקישור לצ’אט לא עובד): להקיש בחיפוש FACEBOOK ADVERTISER SUPPORT – ואז אני יכול לשלוח אליהם הודעה.

ערך מוסף: כשאנשים עושים צ’ק אין, הם לא תמיד בוחרים את הדף העסקי הרשמי של המקום, ובמצב זה הם יוצרים עמוד צ’ק אין של העסק לכאורה, בלי אמא ובלי אבא. במידה והוא יצבור לייקים רבים, אנו נרצה אולי למזג אותו לדף העסקי הרשמי שלי, על מנת שאנשים יוכלו לשאול שאלות, להעלות תגובות ולעקוב אחריי. בעלי העסק הרשמי יכולים לפנות לנציגי פייסבוק, להציג בפניהם את הסיטואציה, ולבקש מהם בעלות על הדפים הללו (שאינם שייכים לאף אחד), ולמזג את הדף הלא רשמי עם הדף הרשמי.

הרשאות ניהול בדף פייסבוק עסקי

 PAGE ROLES – אמנם יצרנו את דף הפייסבוק מפרופיל פרטי שלנו יחד עם זאת אפשר להגדיר ליותר מיוזר אחד גישה לדף העסקי.
זה המקום שלנו לתת הרשאות נוספות לאנשים אחרים שאמורים להיות מעורבים בתפעול. יש כמה רמות של הרשאות ניהול, וכל רמה מאפשרת סמכויות אחרות. ולהלן 5 רמות שנוכל  להגדיר:  

  1. ADMIN – מנהל – ההרשאה הגבוהה ביותר שמאפשרת לעשות הכל. מי שיצר את הדף העסקי יקבל אוטומטית את ההרשאה הנ”ל. 
  2. EDITOR – עורך – כשאנו נותנים למישהו אחר הרשאת ניהול, זו תהיה הרשאת ברירת המחדל. הרשאה זו מאפשרת לעשות הכל למעט: לשנות הגדרות ולתת הרשאות. מה כן? להעלות פוסטים, להגיב לגולשים, לשנות את לשונית האודות. רוב בעלי העסקים יתנו לנו EDITOR ואנו כאנשי שיווק צריכים לבקש ADMIN. לא תמיד יתנו לנו הרשאה מסוג זה, ואין להתפשר על הרשאה נמוכה מעורך. 
  1. MODERATOR – מפקח (בממשק בעברית: מגשר) – תפקיד נהדר. מדובר במישהו שלא יכול לשנות הגדרות, לתת סמכויות, להעלות פוסטים ולמחוק פוסטים. מה כן? יכול להגיב לגולשים בשם העסק. לענות להודעות פרטיות של גולשים. לראות סטטיסטיקות. כמעט בכל עסק יש את האנשים “שחייבים” להרגיש שהם בעלי הרשאה בדף העסקי (כי הם מנהלים, שותפים) אבל אין להם ידע בשיווק, ואנו לא מעוניינים שמישהו יתערב לנו בעבודה. זו ההרשאה שניתן להם. הנזק שהם יכולים לגרום תחת הרשאה זו – הוא מוגבל. 
  1. ADVERTISER – מפרסם – משתמש הרשאי לנהל קמפיינים ממומנים בשם הדף העסקי ולראות סטטיסטיקות. כל השאר – לא. בישראל מסיבה לא ברורה פחות נהוג להשתמש בפונקציה זו. 
  1. ANALYST – אנליסט – רשאי לראות סטטיסטיקות בלבד (שיעור מעורבות ושיעור חשיפה). בארגונים גדולים מאוד בישראל ובחו”ל יש הגדרה של אנליסט – תפקידו לנתח נתונים מפייסבוק, גוגל אנליטיקס ועוד. על בסיס הנתונים הנ”ל יוצר דו”חות ויופקו לקחים להמשך הקמפיינים. 

איך נותנים הרשאות? 

קל מאוד, עקבו אחר הצעדים: 

>  נכנסים ל-הגדרות בדף פייסבוק עסקי

> לוחצים על –  PAGE ROLES

> לאחר מכן נכנסים ללשונית –  ASSIGN A NEW PAGE ROLE  

> מכניסים את שם הפרופיל שאנו מעוניינים להכניס לניהול הדף
(דרך אגב – מומלץ לפני הצעד הזה לוודא שאותו משתמש כבר “חבר” בפרופיל האישי) 

> ממש בצמוד לשורת החיפוש בוחרים סוג הרשאה רצויה  ADD 

> יפתח לנו חלון, שם נכניס סיסמה {כמו של פרופיל פייסבוק הפרטי שלנו}.

> לבסוף מקבל ההרשאה יקבל התראה ויתבקש לאשר אותה. 

זהו, הגדרת  תפקיד בדף! מזל טוב 😉 

דרך אגב, כלפי חוץ – גולשים לא יודעים מי מנהל את הדפים העסקיים ומוצג להם שם העסק בלבד. כעת יש פונקציה חדשה בשם DISPLAY NAME שאומרת שאנחנו כבעלי הרשאה מתכתבים עם אנשים פרטיים בהודעות פרטיות. ואז נשאלת השאלה האם אני בכלל רוצה שהגולש יראה את שמו הפרטי ושם המשפחה של הפרופיל שלנו בזמן שננהל איתו שיחה בצ’אט? מה שכן, ניתן להחליט איך השם שלי יופיע במידה ואבחר באופציה זו, לקבוע שיוצג רק שמי הפרטי, שם המשפחה, תמונה וכו’. זה טוב לדפים עסקיים שיש להם הרבה מנהלים. כמובן שאפשר להחליט שלא מציגים דבר ומגיבים לגולש עם שם העסק במסנג’ר. 

אז בואו נדבר קצת על השיווק בפייסבוק 

עד היום, שמבקשים מאיתנו לתאר שיווק נכון ומדויק בפייסבוק במשפט אחד, אנו אומרים משהו כזה:

שיווק בפייסבוק זה כמו שיחה רגילה עם אנשים. אם אני רוצה לשווק משהו בשיחה רגילה עם אנשים אחרים, אני אמצא דרך לדבר איתם על המוצר שלי בצורה מעניינת, צורה שמאפשרת גם להם לקחת חלק בשיחה. כל מה שלא קובל בשיחה רגילה גם לא מקובל בפייסבוק: שיווק אגרסיבי, הצקות, השתלטות על השיח, חוסר רלוונטיות, וכולי. וכל מה שעובד בשיחה רגילה עובד גם בפייסבוק: אנושיות, אותנטיות, אמינות, הומור, יכולת לרגש ולעניין, ועוד…

אם אין לכם זמן ללמוד שום דבר אחר על שיווק בפייסבוק תלמדו רק את זה – לפני שאתם מפרסמים משהו תחשבו לעצמכם: “האם הייתי אומר את זה בשיחה עם חברים?”. אם התשובה היא כן, אתם יכולים להמשיך. אם התשובה היא לא, תשנו כיוון.

לפני שאתם מתכננים את הקמפיין שלכם, יוצרים תוכן, אוספים אוהדים ומתחילים לפרסם – כדאי שתכירו את הסביבה שאליה אתם נכנסים.

שימו לב: לפייסבוק יש חוקים והגיון פנימי (תאכלס – אלוגריתם רובוטי חסר רגשות) שקובע את תפוצת התכנים באתר (בחינם או בתשלום), ובעצם קובע את ההצלחה או אי ההצלחה של פעילות השיווק שלכם על פי מגוון ענק של פרמטרים.

פרסום ושיווק נכון בפייסבוק

איך באמת עושים את זה אצלנו בג’וני – נכון, עם תוצאות אמיתיות וללא בזבוז מיותר של כסף.
כמו כן, פייסבוק עשתה שינוי בשנים האחרונות בעולם הפרסום והשיווק. ובעצם יצרה מערך שלם עם כלים יצירתיים שנבנו בהרבה מחשבה, כדי לתת לנו כבעלי עסקים את התוצאה והתפוקה הטובה ביותר בשיווק המוצר או השירות שאותו אנו מקדמים ולנו זה מעולה. הפרסום עצמו נעשה באמצעות כלי ניתוח ואופטימיזציה אוטומטיים שלא קיימים בפלטפורמות אחרות והשינוי הזה שפייסבוק יצרה בעולם השיווק, זה ממש פרסום מונחה תוצאות ממש כמו טיל טורפדו.
אז בעצם איך מתחילים לעבוד ולהביא את היצירה או את הרעיון שלנו למקום הגבוה ביותר
ולקהל שאותו אנו רוצים ומחפשים – תאכלס, מי שירכוש מאיתנו את המוצר או השירות שאנו מציעים.

מפרטי מודעות בפייסבוק

אחד הדברים החשובים ביותר בשיווק ובייחוד ברשת החברתית הגדולה ביותר הוא ההיבט הויזואלי. תמונה או וידאו איכותי תורמים המון בהמחשה הויזואלית של המסר שאנחנו רוצים להעביר לקהל היעד, ולכן הם משפיעים מאוד על האפקטיביות של הקמפיינים.

כשאתם מכינים את המודעות שלכם לפרסום בפייסבוק, חשוב מאוד לזכור שהגולשים נוטים יותר “להתעקב” בתוכן ויזואלי מאשר בתוכן מילולי. 

חשוב מאוד: דייקו במידות – תגישו לקהל היעד שלכם וללקוחות תוכן באיכות הגבוהה ביותר שהרשת מאפשרת.

המפרט הזה הוא מדריך מקיף ליצירת מודעות בפייסבוק בצורה הטובה ביותר, וכולל את כל הפורמטים המומלצים להעלאה של תמונות או וידאו לפייסבוק וניתן לקחת חלק מהמידע לשאר הרשתות החברתיות השונות כמו אינסטגרם. המפרט כולל את השינויים שהתרחשו בפייסבוק ויכול מאוד להיות שישתנו *חשוב מאוד להתעדכן בכל סוגי המודעות העדכניות. בכל מקרה, אנו בג’וני פרסום דיגיטלי נכון מקפידים מאוד  לעדכן אותו במידה ויחולו שינויים בפורמטים לעדכן כמה שיותר מהר עבורכם.

מודעות תמונה

איך לגרום לתמונות להופיע בגודל גדול בפיד של המשתמש ? 

  1. פוסט עם תמונה אחת: תמונה לאורך – היחס צריך להיות 1*1.5, המינימום מבחינת גודל 500*750 פיקסלים. אם נעלה בגודל קטן יותר, הרזולוציה תפגע כי היא תמרח.
  2.  פוסט עם מספר תמונות: פייסבוק מאחד אותן לתצוגה של 500*500 (שטח קטן יותר מתמונה אחת לאורך), אולם ההיתרון של זה הוא שיש יותר סיכוי שגולש יקליק כדי לפתוח את התמונות ויגדיל את שיעור המעורובות של הפוסט. 


סוגי מודעות בפייסבוק

מודעת וידאו 

פייסבוק מציעה לנו לעשות יצירת מודעת וידאו ולנו כמפרסמים זה הפורמט הטוב ביותר, ובייחוד שזה קיים ברשת החברתית הגדולה בעולם שנותנת לנו את האפשרות להשתמש  באחד מהכלים האפקטיביים ביותר לפרסם את המוצר או את השירות שאנו מציעים. הפקת וידאו אפקטיבי שווה יותר ממודעת מילים. חד משמעית. אל תגידו את זה, אל תכתבו את זה, תראו את זה בוידאו. לא תאמינו לאן אפשר להגיע בשיווק המוצר או השירות בעזרת וידאו אפקטיבי בפייסבוק. מומלץ מאוד לסמן את הסרטון שלכם כדי שהוא ימוקם בראש הדף העסקי. כך, שכל מי שמבקר בדף העסקי שלכם ייחשף לסרטון ולמסר שאתם רוצים להעביר.

עבודה נכונה  ומיקוד מדויק בוידאו תניב לכם יחס המרה גבוה. חשוב לזכור, אסור לכם לבזבז את התקציב על טעויות פילוח. שימוש באופציית העורך של פייסבוק תסייע לכם להתמקד באנשים הרלוונטיים אשר באמצעותם תוכלו להפיץ את הוידאו שלכם. 

חשוב מאוד להפיק וידאו בעל ערך בידורי, אל תהיו משעממים, אל תתמקדו רק במסר יבש, זה עלול להרוג את הסרטון שלכם. אם אתם רוצים אחוזי צפיה גבוהים, אתם חייבים להציע לגולשים וידאו בעל מקדם בידורי גבוה. חלק גדול מן הגולשים בפייסבוק מגיעים לאתר באמצעות גלישה במובייל. הם נחשפים לוידאו שלכם במצב שקט. אם בסרטון אין פעולה מעניינת, כל ההשקעה בסרטון תרד לטמיון.

הצמידו כותרת טקסט דינמית לתחילת הסרטון. כך תרוויחו הנעה לפעולה שתגרום לגולש לצפות בסרטון שלכם. ככל שתהיו ממוקדים ובהירים יותר במסר, תצליחו לשפר את יחס ההמרה. העניין הוא מאוד פשוט יותר סרטונים אפקטיבים ובעלי ערב גבוהה עבור הגולשים שלכם = יותר עסקאות. היום זה כבר ברור. הקהל בפייסבוק מחפש חיים קלים. עדיף סרטון וידאו קליט שמוכר את מה שיש לכם להציע על פני מודעת טקסט טרחנית. 

צרו לקהל היעד שלכם וידאו עם מסר בעל ערך, אל תבזבזו את הסרטון על שכנוע להצטרפות לדף העסקי, זה מעורר התנגדות. אם הסרטון שלכם יהיה בעל ערך, הגולשים יבחרו בהצטרפות לדף שלכם מתוך בחירה ולא מתוך תכתיב. עקביות היא מילת המפתח החשובה ביותר בכל מה שקשור להפצת וידאו בפייסבוק, אל תסתפקו בסרטון אחד, תכננו והפיקו מערך של סרטונים אשר כוללים מסר אחד מאוד ברור, העלו אותם לפייסבוק בתדירות מספקת וגבוהה. 

אז איך בעצם יוצרים מודעת וידאו אפקטיבית שתניב עבורכם את התוצאות הטובות ביותר ? 

  • בתיבת הפרסום של העמוד שלכם, מתחת לתמונת הקאבר שלו, לחצו על הכפתור Photo/Video
  • בתפריט שנפתח, בחרו באפשרות Upload Photos/Video:
  • כעת בחרו את קובץ הוידאו המבוקש מהמכשיר שלכם או את הוידאו שיצרתם מבעוד מועד.
  • לאחר בחירת הקובץ, פייסבוק יפתח באופן אוטומטי את מסך עריכת הסרטון

שימו לב: פייסבוק מבצעת מעת לעת שינויים ובין השאר מוסיפה אפשרויות חדשות ומורידה אפשרויות קיימות – לכן יתכן שמאז פרסום מדריך זה נעשו שינויים, ומסך יצירת הוידאו שלכם יראה מעט שונה, כמו גם האפשרויות הזמינות לכם. קחו זאת בחשבון.

בחלק התחתון תראו פס כחול שמציג את קצב עליית הסרטון מהמחשב שלכם לפייסבוק (בתמונה על 100%). שאר החלקים במסך זה משמשים לעריכת הסרטון והמידע הנלווה אליו. בפרק זה אסביר על החלקים הבסיסיים, רק אלו שאתם באמת צריכים כדי לפרסם סרטון בעמוד. 

  1. כותרת הסרטון – בשדה Title הכניסו את השם המבוקש לסרטון. זוהי הכותרת שתופיע עם פרסום הסרטון בעמוד שלכם וכן באזור הסרטונים של העמוד, ובכל מקום בפייסבוק שבו גולשים יצפו בסרטון.
  2. תיאור הסרטון / הסטטוס – בשדה הטקסט הרחב שמעל הסרטון (ליד תמונת הפרופיל העגולה של העמוד) הקלידו את תיאור הסרטון. שימו לב: זהו גם הסטטוס שפורסם בעמוד שלכם בעת פרסום הסרטון, ויופיע לצדו בכל מקום בו יצפו בו.
  3. בדומה לתיאור של תמונה או אלבום תמונות, ניתן להכניס כאן קישורים לדפי אינטרנט כמו אתר הבית שלכם, אך כדי שקישורים יעבדו חשוב להקפיד להשתמש בקישורים מלאים, כולל http:// או https://.
  4. תגיות – בשדה Tags תוכלו להכניס תגיות, כלומר שמות של נושאים, שבהם עוסק הסרטון. המידע הזה לא יוצג לגולשים, אך הוא יעזור לפייסבוק להבין במה הסרטון שלכם עוסק, ואולי אף להציג אותו ברחבי הפייסבוק לצד סרטונים בנושאים דומים.

שימו לב: שאזור זה כמעט ולא מקבל תגיות בעברית.
לפני שנפרסם את הסרטון נעשה עוד משהו חשוב: נקבע את התמונה המובילה של הסרטון.
התמונה המובילה של הסרטון – באנגלית: Thumbnail – היא התמונה שתוצג לגולשים במקומו של הסרטון בכל מקום שבו הוא אינו מתנגן באופן אוטומטי. למשל באזור הסרטונים של העמוד שלכם, לצד סרטונים אחרים בפייסבוק, ואפילו בניוז-פיד של הגולשים, במקרים בהם הם גולשים בחיבור אינטרנט איטי והסרטונים לא מתנגנים באופן אוטומטי. 

ישנן 3 דרכים לבחור את תמונת הנושא של הסרטון:

  • לבחור אחת מבין מספר תמונות אפשריות שפייסבוק בחרה בשבילכם מתוך הסרטון עצמו
  • לבחור פריים ספציפי מתוך הסרטון
  • להעלות תמונה מהמחשב/טלפון שלכם, גם כזו שאינה מופיעה בסרטון
  • כדי לבחור תמונה מבין התמונות האפשריות שפייסבוק הכינה עבורכם בעת העלאת הסרטון, לחצו על החצים בצידי הסרטון עד שתגיעו לתמונה שאתם מרוצים ממנה:
  • כדי לבחור פריים ספציפי מתוך הסרטון, כזה שאינו מופיע בתמונות שפייסבוק בחרה עבורכם, לחצו על הכפתור Add Thumbnail בפינה הימנית העליונה של הסרטון, ובתפריט הנפתח לחצו על Choose from video.

כעת יפתח חלון בו תבחרו את הפריים שאתם רוצים עבור התמונה הראשית של הסרטון:

בפס הארוך שמופיע בחלק התחתון של המסך, גררו את הקו הלבן עד לנקודה שאתם רוצים. בכל רגע התמונה הגדולה תשתנה לפריים שעליו מופיע הפס הלבן. כאשר הגעתם לתמונה שאתם רוצים, לחצו על הכפתור הכחול Save Thumbnail.

כעת, כדי לפרסם את הסרטון, לחצו על הכפתור הכחול Publish שמופיע בפינה התחתונה של מסך עריכת הוידאו, וברגע זה הוידאו שלכם נוצר בהצלחה ויצא לדרך חדשה. 

מודעות אוסף

מודעת אוסף בפייסבוק מותאמת אך ורק עבור מכשירים ניידים. המאפשרת חוויה מיידית ומקלה על אנשים לגלות, לגלוש ולרכוש מוצרים ושירותים דרך המובייל בצורה ויזואלית מותאמת ונגישה. מודעת אוסף מתאימה לקמפיין שיכול לאפשר לאנשים לקנות את המוצרים שלך מבלי לעזוב את הפלטפורמה ולזה אנו תמיד צריכים לשאוף. זה מקל על קניות באונליין כשאנשים בדרכים ואולי אין להם חיבור אינטרנט מהיר. אנשים המקליקים על המודעה שלך יכולים לראות מוצרים נוספים דרך הפורמט הזה וללמוד על השירות שלך בחוויה נוחה ונגישה. חשוב להדגיש, פורמט זה יכול להיות אידיאלי עבור ענף הקמעונאות והתיירות: אם אתם חברה בתחום הקמעונאות, מסחר אלקטרוני, טיסות נופש או שירות תיירותי, רצוי ואף מועיל להציג את המוצר או השירות לצד המותג שלך בחווית משתמש מותאמת ונוחה.  

מודעות חוויה מיידית

מודעת חוויה מיידית נקראה בעבר קנבס, פורמט זה מוצג במסך מלא שנפתח לאחר שגולש מקליק (מהמובייל) על המודעה. החוויה הזו נועדה להדגיש באופן חזותי את המותג, המוצרים והשירותים של העסק ובעצם ליהנות מסוג בסיסי של דף נחיתה כאשר היתרון המהותי שלו אל מול דף נחיתה מעוצב זה עצם היותו מוטמע במערכות פייסבוק ולא מצריך יציאה מפייסבוק לטובת גלישה בדפדפן. במסגרת החוויה הזו אנשים יכולים לצפות בסרטונים, להחליק תמונות בקרוסלה, למלא טפסים, לחקור תמונות עם מוצרים ולהקליק לרכישה. קיימת אפשרות לקשר 2 חוויות במקביל כך שהקהל שלכם יגלה יותר תוכן על המוצר או השירות, מודעות מסוג זה תופסות תשומת לב מצד הגולשים כי הם תומכות באיכות תוכן ברמה גבוה. המודעה נטענת באופן מיידי ועובדת ברוב הפורמטים הרצויים. כולל תמונה יחידה, וידאו, קרוסלה, או מצגת תמונות. 

מודעת לידים

עסקים בכל הגדלים ובתחומי תעשייה שונים משתמשים במודעות לידים כדי למצוא לקוחות חדשים שסביר להניח שהתעניינו במוצר או בשירות שאותו הם קידמו. מודעת לידים מאפשרת לך לאסוף פרטים מלקוחות פוטנציאליים שנחשפו לקמפיין שלך ומחליטים בזה הרגע להתקדם לרכישה או מעוניינים לקבל מידע נוסף. הפרטים שניתן לאסוף כוללים בין היתר, שם מלא, כתובת דוא”ל, מספרי טלפון ועוד.. ניתן ואף רצוי להוסיף שאלה כללית בתוך תוכן המודעה ולראות האם יש באמת עניין ורצון מצד הגולש להתקדם בתהליך הרכישה ושלא נשלחו פרטים מהקלקה לא רצויה, כי לרוב הפרטים מתמלאים אוטומטית והדבר האחרון שנרצה הוא לשלם על לידים חדשים ולאחר מכן לגלות שאף אחד מהם לא רלוונטי ויותר גרוע מזה אין לו מושג מי אתם בכלל.

ניתן להשתמש במודעות לידים כדי לאסוף הרשמות לניוזלטרים, הערכות מחיר ומידע עסקי, והן מהוות דרך מצוינת לזהות לקוחות “חמים” ולשתף איתם מידע רלוונטי בעתיד. מודעות לידים בפייסבוק יכולות לעזור לך להשיג בעוד דרכים שונות את היעדים העסקיים שלך, כגון: למצוא לקוחות חדשים לעסק, לחשוף אותם למגוון רחב של שירותים שהעסק מציע, לגרום להם להירשם לשירות ולצרף אותם בתכנים ואף להוריד חוברת או ספר הדרכה למשתמש.

מודעה דינמית

מודעות דינמיות מקדמות מוצרים באופן אוטומטי לאנשים שהביעו עניין באתר או באפליקציה ובמקומות שונים ברשת האינטרנט על העסק שלכם. ניתן ליצור מודעה דינמית בפורמט מודעת קרוסלה, תמונה בודדת או אוסף. במקום ליצור מודעה אחת לכל אחד מהמוצרים שאותם אנו מקדמים. יצירה של תבנית מודעה דינמית מאפשרת לנו באופן קבוע ואוטומטי להוסיף תמונות ופרטים מתוך הקטלוג שלנו. כשיוצרים מודעה דינמית, קיימת יכולת להשתמש באפשרויות קריאייטיב שונות כדי לעודד אנשים לבצע פעולות במודעה. 

לפני שמתחילים ביצירת מודעה דינמית דרושים לכך שתי פעולות:

קטלוג: קטלוג מכיל את כל פרטי המוצר שאותו אנו מפרסמים.

פיקסל פייסבוק: פיקסל הוא כלי ניתוח שמאפשר לך למדוד אפקטיביות פרסום ולהבין את הפעולות שאנשים מבצעים באתר שלך. 

מודעות Messenger

כמו כן, מיקום המודעה שלנו משפיע על הסיכוי שיחשפו אליה ויקליקו עליה. כשאנו מתחילים לפרסם ומגיעים לשלב בו צריך לבחור פלייסמנטים (מיקומי מודעה) פייסבוק מבקשת מאיתנו לבחור את מיקום המודעה בשיטת “מצליח” ולאפשר לה להחליט עבורנו היכן להציג את הפרסומת. חשוב להדגיש שאסור לסמוך עליה מכיוון שהיא יכולה “לדפוק” אותנו. אנו צריכים להגדיר לפייסבוק היכן ברצוננו לפרסם, ולא להשתמש במיקומים האוטומטיים שפייסבוק מציעה. חשוב להדגיש לא כל הפלייסמנטים זמינים לכל סוגי הקמפיינים, הכל תלוי במטרה שבחרנו. לפייסבוק יש כ-3 סוגי פלייסמנטים ב- MESSENGER והיא כל הזמן מוסיפה עוד, טוב להתעדכן.

להלן האפשרויות שפייסבוק מציעה:

  • אינבוס Inbox – מודעה המוצגת בדף הבית (תיבת ההודעות) במסנג’ר, במובייל – המודעה משולבת בין שיחות המסנג’ר ולחיצה עליה פותחת את המודעה במלואה
  • סטורי Story – קיים סטורי גם במסנג’ר
  • הודעה פרטית ממומנת Sponsored – זה כבר ממש לשלוח לבן אדם הודעה פרטית בתמורה לתשלום כספי לפייסבוק, פייסבוק מגבילה את זה ואפשר לשלוח הודעה רק לגולשים שביצעו אינטרקציה קודמת עם העסק בהודעה פרטית.

מודעות בסטורי

סטורי הוא כלי המאפשר לך לשתף תוכן שמייצג את המותג שלך או את העסק, ישירות מהמכשיר הנייד בכל זמן ובכל סיטואציה. הסטורי הוא אמצעי נהדר ליצור אינטראקציה עם קהל הלקוחות שלנו בצורה תכופה, אותנטית ויום יומית ומעולה ליצור ולפתח חיבורים עמוקים יותר עם קהל הלקוחות שלנו. הסטורי מאפשר לך לשתף תמונות וקטעי סרטונים קצרים שבאמצעותם אפשר לקחת את הקהל שלנו למסע שלם בכל תחום שאנו עובדים בו או משדרגים אותו. כך תוכלו לשתף את העוקבים במבט קצת שונה ומשמעותי על העסק שלכם. הסטורי מופיע בראש העמוד בניוז פיד של המשתמש, במקום בולט מאוד לעין. הלקוחות יכולים לראות את הסטורי של הדף שלך על ידי הקשה על תמונת הפרופיל.

ההיתרונות של הסטורי: 

  • שיתוף בתדירות גבוהה יותר: בתור בעלי עסק יש לנו שליטה יותר נוחה ובאיזו תדירות לפרסם בדף, יצירת סטורי בדף יכולה לעזור מאוד ביצירת תדמית פעילה ואקטיבית יותר ללקוחות על העסק, מומלץ להיות פעילים ולערב את הקהל שלנו על ידי שיתוף מידע מהנה שמביא רצון להתחבר אליו.
  • פנים אנושיות לעסק שלך: הסטורי הוא כלי מאוד טוב שיכול לעזור ללקוחות להכיר את העסק שלכם טוב יותר. הסטורי מאפשר לך לשתף תוכן אישי ומשמעותי יותר, מכיוון שהסטורי תפס מקום נכבד שבו אנשים משתפים רגעים כיפיים וזורמים יותר, מומלץ שהדף יראה ידידותי ונגיש. 
  • הגעה לאנשים באופן עקבי יותר: אם מישהו בקהל שלך מחמיץ פוסט כלשהו שהעלת, כשהתחבר לפייסבוק, הסטורי שלך מופיע מולו בראש הניוז פיד (דף הבית). זוהי דרך נפלאה לערב מחדש קהל פסיבי ולהעביר עדכונים לכל הקהל שלך בדרך דינאמית ובכל רגע בזמן.

מודעת סטורי עם מציאות רבודה

המודעות סטורי בפייסבוק עוברות למציאות רבודה ומאפשרות “להתנסות לפני רכישה”.תחום המציאות הרבודה כבר נחשב היום לדבר שבשגרה, מודעות מציאות רבודה מאפשרות לנו כבעלי עסק לעשות צילום עצמי עם המוצר או השירות ושיתוף התמונה עם הלקוחות בפייסבוק. ישנה אפשרות של רכישה מיידית בלחיצה על כפתור במובייל לחנות המקוונת של החברה במידה ויש. כמו כן, פייסבוק מתכננת להרחיב יכולת זו ותאפשר לבעלי עסקים ולחברות להעלות סטורי של מוצרים שונים ומגוונים כגון רהיטים. זאת בשימוש המצלמה האחורית, הסטורי בשילוב עם המציאות הרבודה משמשת אותנו כבעלי עסק באפשרויות כמו פילטרים ואנימציה כדי ליצור אצל גולשים עניין עם המותג שלנו. פורמט מודעות זה, חדש בפייסבוק. 

מודעות שניתן לשחק בהן

  זהו פורמט מודעות חדש הניתן להפעלה, הפורמט נותן לנו את האופציה ליצור מודעת וידאו אינטראקטיבית עבור הקהל שלנו, המיועד לבעלי עסק המפרסמים אפליקציות סלולריות ולא בהכרח משחקים סטנדרטיים. כדי להניע יותר משתמשים להתקין את האפליקציות שאותם אנו מקדמים, ומאפשרים למשתמש לחוות ולנסות את המוצר עוד לפני רכישה, בנוסף ליצור התנייה פסיכולוגית שמעודדת אנשים לקיים אינטראקציה עם התוכן היצירתי שלנו (אפליקציה) וזאת מבלי “להרגיש” שהם רוכשים מוצר מסוים או מתחייבים לשירות ספציפי. איזה אפשרויות יש לנו לעשות כדי לקדם את האפליקציה שלנו למספר רוכשים גבוהה במיוחד:

  1. וידאו מובייל: מודעה המאפשרת משחק, המתחילה בסרטון הדגמה קצר ומגיעה עם “שכבת-על” בבקר המשחק, כדי לעודד את המשתמש לבצע הפעלה.
  2. אב טיפוס: כאשר אדם מקליק על המודעה שלנו הניתנת להפעלה, יהיה באפשרותו לשחק בהדגמה קצרה ואינטראקטיבית, במסך מלא ומבלי שיצטרך לחשוש להתקין אפליקציה זדונית. 
  3. קריאה לפעולה: קריאה לפעולה המעודדת משתמשים להתקין או לרכוש את האפליקציה דרך (GOOGLE PLAY) “חנות האפליקציות”. 

יצירת קמפיין ראשון מ-א’ ועד-ת’

שלב 1. בחר את המטרה שלך

נכנסים למנהל המודעות (Ads Manager) בפייסבוק ,בוחרים בכרטיסייה שנקראת (Create New Campaign) ולוחצים על צור מודעה.
זהו סיימת. סתם לא באמת, המשיכו לקרוא >>
כדי להתחיל עם קמפיין מודעות חדש ומדויק, אנו צריכים לבחור באחת מבין היעדים השיווקים שפייסבוק מציעה. כך נעזור לפייסבוק לבצע התאמה של הקמפיין למטרת היעד אותו אנו רוצים להשיג.  

פייסבוק מציעה 13 יעדים שיווקיים, ניתן לבחור לקמפיין שלנו את היעד הרצוי על סמך מה שהגדרנו לעצמנו בקביעת יעדים ומטרות (הגדרות שניצור לפני כל תחילת קמפיין). וזה חלק חשוב בהחלט, מכיוון שהמודעות שלנו בעזרת האופטימיזציה ישיגו תוצאה יותר טובה ועוצמתית אך כמובן שהכל מתחיל בתכנון הראשוני שיצרנו לעצמנו כאשר התחלנו את הליך תכנון הקמפיין. וכך גם פייסבוק תוכל להביא לנו תוצאות מדויקות יותר. חשוב להדגיש, שהיא בוחנת את המטרה שלנו עם היעדים העסקיים הרצויים שהגדרנו לה.

ובכן בשלב הראשון יצרנו קמפיין חדש דנדש ועכשיו נעבור לחלק הפאן באמת שבו אנו בוחרים את מטרת הקמפיין ולהלן המטרות שפייסבוק מציעה לנו:

  • Page Likes – קמפיין שכל מטרתו שגולשים יעשו לנו יותר לייק לדף העסקי.
  • Post Engagement – נניח שיש לי פוסט מסוים ואני רוצה שיותר גולשים יבצעו בו מעורבויות (יקליקו,יגיבו,וישתפו), או שיש לי פוסט מסויים שאני רוצה לחשוף אותו ליותר אנשים מאלו שאני נחשף אליהם בפרסום האורגני. 
  •  Traffic – מטרת הקמפיין היא להוביל כניסות לאתר שלי (מחוץ לפייסבוק)
  • Conversions – מדובר ברכישות באתר ולעומת הקמפיין Traffic שהוא היה למטרת כניסת אנשים לאתר, פה המטרה שהגולש היכנס לאתר שלי וישלים פעולה (רכישה,התקנת תוכנה,השארת פרטים וכו’).
  • Video Views – מטרת הקמפיין היא להשיג יותר גולשים שיצפו בוידאו.
  • Massages – המטרה היא לא רק שיקליקו על הפרסומת אלה שישלחו הודעה במסנג’ר או בווצאפ.
  • Lead Generation – מטרתנו היא להשיג לידים – פרטים של מתעניינים, במטרה הרביעית הגולש יבצע המרה מחוץ לפייסבוק. בעוד שכאן זה תופס לידים שנפתח לגולש בתוך פייסבוק, מה שלא מצריך מצד הגולש “עבודה” מיותרת, הפרטים שלו מוזנים אוט’ והוא צריך רק להקליק.
  • Event Responses – יצרנו איוונט בדף הפייסבוק (מסיבה,אירוע,מכירות וכו’) ואנו רוצים שכמה שיותר אנשים יסמנו שהם מעוניינים להגיע לאירוע.
  • Brand Awareness – מודעות למותג – קמפיין פחות מומלץ אם לא לקוח כחלק מאסטרטגיה מקיפה. פייסבוק טוענת שאכן, באמצעות קמפיין זה היא תציג את המודעה בעדיפות לגולשים שיש סיכוי גבוה יותר שיזכרו את המודעה. ג’וני מזכירים לכם – זהו קמפיין המתאים אך ורק למי שעושה אותו כחלק מאסטרטגיה שיווקית מקיפה עם תכנון מדויק ונכון. 
  • Reach – תפוצה/הגעה לקהל יעד – שני יתרונות ממוקדים: הקמפיין היחיד שאפשר להגדיר מכסת תדירות למשתמש (שגולש יראה אותי עד 10 פעמים בחודש לדוג’). בכל שאר האופציות הגולשים עשויים לראות אותנו ליותר מפעם 1 ביום, עובד טוב למודעות, שנית, זה הקמפיין היחיד שאפשר לשים בו כפתור של Call Now.
  • App Installs – התקנת אפליקציה – דומה לקמפיין המרות, רק שההמרה היא התקנה.
  • Store traffic – מדובר בעידוד תנועה של גולשים לחנות פיזית, הקמפיין מאפשר לאנשים לפרסם ברדיוס מסוים סביב העסק. ניתן לעשות פילוח גאוגרפי בכל אחד מהקמפיינים, אז למה הוא קיים? לעסקים שיש הרבה סניפים, במקום ליצור קמפיין נפרד לכל סניף וסניף, יש באפשרותנו לעשות זאת במקום אחד.
  • Catalog Sales – קמפיין המיועד לחנויות אונליין, יש אפשרות לבצע גם מכירת טיסות וכו’.  

שלב 2. SPLIT TEST – TEST A\B

בפרסום אנו לא פועלים מתוך תחושת בטן, אלה מניתוח נתונים ויישומם בהמשך הדרך(לאחר הרצת הקמפיין הראשון לצורך אגירת הנתונים שצברנו). כדי לעשות ניתוח טוב, צריך סטטיסטיקה, להריץ ניתוח סטטיסטי על הנתונים. ברוב המקרים אנשים לא יודעים לעשות ניתוח סטטיסטי ולכן יוצא שהם מריצים מספר הודעות ומחליטים שמודעה אחת טובה יותר. מי אמר שאם אריץ את המודעה שנראית לי טוב יותר היא בהכרח תציג לי תוצאות טובות? – אנחנו בג’וני מתחילים בזה שאנחנו לא יודעים כלום, בודקים ה-כ-ל.

בכלי הנוכחי, פייסבוק מאפשרת לנו להריץ טסט סטרילי, על אחד (או יותר) מהפרמטרים הבאים:

  • קהל מטרה 
  • פלייסמנטים 
  • שיטת אופטימיזציה
  • קריאייטיב (תוכן המודעה)

כשאנו מריצים טסט מסויים, אנו רוצים להחליט בוודאות שהניסוי תקין ובאמצעות הניסוי הזה אני יכול לנבא את העתיד (כמו עם כדור בדולח – אז כזה רק עם גרף של פייסבוק). אנו רוצים לדעת בסוף הניסוי האם התוצאות שקיבלנו הן אמיתיות (לא הושפעו מגורם חיצוני,לא מקריות וכו’). וגם שהתוצאות שקיבלנו עוזרות לנו לנבא את העתיד במובן הזה שאם הייתי מריץ את הטסט הזה שוב היינו מקבלים את אותן תוצאות בסבירות גבוהה מאוד. ואז אוכל גם לפרסם את הטסט הזוכה ולצפות לקבל תוצאות דומות. את המודל הסטטיסטי הזה פייסבוק מכניסה למונח שנקרא Test Power (כוח הניסוי).
מדובר בנתון המוצג באחוזים, שאומר לנו את הסיכוי שפייסבוק תצליח למצוא גרסה מנצחת (קהל מנצח,פלייסמנט מנצח,כותרת מנצחת וכו’) בהנחה שיש גרסה מנצחת (בהרבה סיטואציות רוב הפרסומים של עסקים קטנים שאנו רואים לא מנצחים בשום צורה).  

שלב 3. הגדר את חשבון הפרסום שלך בפייסבוק 

לכל חשבון פרטי בפייסבוק יש חשבון פרסום אחד. בנוסף, מהפרופיל הפרטי שלנו אנחנו יכולים ליצור ולנהל כמה דפים עסקיים במקביל. אך כולם יהיו מפורסמים באמצעות חשבון פרסום פרטי אחד (על השם שלנו כמובן). דהיינו – חשבון הפרסום הוא פרסונלי, יש באפשרותנו לקבל הרשאות מפרופילים פרטיים אחרים ולנהל להם את ה-Ad Accounts. קיימת לנו האפשרות דרך Business Manager לנהל מספר חשבונות פרסום לכמה עסקים שונים שאנו נקדם (מתאים בעיקר למשרדי פרסום). מכאן אנו מבינים שזה שקיבלנו הרשאה לנהל את דף הפייסבוק של א’, לא מספיק לי לנהל קמפיין בשם א’ כי לשם כך אני צריך לקבל ממנו גישה לחשבון הפרסום שלו, אנו צריכים גם וגם.

להלן מספר הגדרות שאנו נרצה לבצע בחשבון הפרסום שלנו:

ID ACCOUNTS: אנו צריכים לרשום את ה-ID בצד {את שלנו הסתרנו מטעמי אבטחת מידע} למקרה שנרצה לפנות לשירות הלקוחות של פייסבוק, נוכל למסור להם את המספר במידת הצורך {תמיד יש צורך}.

AD ACCOUNTS NAME: מיועד לשימוש פנימי שלנו בלבד, זה בעצם כינוי לחשבון כדי שאם תהיה לנו גישה לכמה חשבונות פרסום, נדע להבדיל ביניהם לפי השמות, חשוב לתת כינוי.

TIME ZONE: כל חשבון פרסום מוגדר לפי אזור זמן מסוים ולפי מטבע מקומי שעל פיו נשלם באמצעות פייסבוק.
אצל רובנו זה יהיה מוגדר לאזור זמן ירושלים ומטבע שקל {כפי שניתן לראות בתמונות} אבל לחלק מאיתנו מוגדר לוס אנג’לס ומטבע דולר, האזור זמן ישפיע על כל מה שנבצע אצלנו בחשבון. אם אזור הזמן שלנו הוא לפי המקום שאנו נמצאים פיזית, זה אומר שכל התזמונים של הקמפיינים יהיו לפי אזור הזמן שהגדרנו.

ADVERTISING PURPOSES: סימון הפרמטר מגדיר שאנו פותחים את החשבון למטרות עסקיות.

BUISNESS NAME: מאחר והפרסום נחשב להוצאה מוכרת נוכל להזין את שם העסק שלנו, כתובת ח.פ.  או עוסק מורשה, יש למלא באותיות לועזיות ולא בעברית.

AD AGENCY: האם אנחנו עובדים כסוכנות פרסום? דהיינו- האם מחשבון הפרסום הזה אנו מתכוונים לפרסם כמה עסקים ולא רק עסק אחד. אם נענה תשובה חיובית פייסבוק תשאל אותנו האם אחד מהעסקים שאנו מפרסמים אותם נמצאים בצרפת או מפרסמים לצרפתים? עניין חוקי בצרפת בלבד. 

הרשאות ניהול בחשבון פרסום Ads Manager:

יש באפשרותנו לתת הרשאות לאנשים אחרים שינהלו לנו את חשבון הפרסום, אנו חייבים שהבנאדם יהיה תחילה חבר שלנו בפרופיל האישי. 

קיימות 3 הרשאות ניהול:

ADMIN: קיימת לו ההרשאה ליצור קמפיינים ולשנות הגדרות ולא יוכל לראות את פרטי האשראי, רק יוצר החשבון. אך יוכל לבצע פעולות דרך הכרטיס.

ADVERTISER: יכול לנהל קמפיינים אך לא לשנות הגדרות. 

ANALYST: קיימת לו האפשרות לצפות בנתונים בלבד, משמעות הדבר היא שאם אנו צריכים לנהל קמפיין פרסום עבור בעל עסק אחר, אנחנו לא עושים את זה מחשבון הפרסום שלנו ובנוסף אנו נבקש מבעל העסק להיכנס לתוך חשבון הפרסום שלו ולהכניס את השם שלי לרובריקה עליה אנו מדברים. ברגע שהוא נתן לי הרשאת גישה ואישרתי אותה, יופיע לי ברשימה הפרופיל של בעל העסק. 

PAYMENT SETTINGS: (נמצא בלשונית נפרדת בצד שמאל) – הפרסום בפייסבוק הוא תמיד בדיעבד וכשאני יוצר קמפיין באלף שקל אני מגדיר זאת לפייסבוק. ומה שינוצל בפועל אחוייב.

בהתחלה פייסבוק תתן לנו אשראי קטן מאוד (25 שקלים,כל פעם). אחרי שהיא תראה שאנו משלמים באופן עקבי, תעלה אוטומטית את הסכום ופייסבוק תחייב אותי עד תקרת האשראי או עד סוף החודש.

איך משלמים על הפרסום בפייסבוק? ניתן לשלם בכרטיס אשראי בינלאומי, כרטיס אשראי נטען, העברה בנקאית (בתקציבים גדולים) או פייפל.
פייפל עדיף כי לשם נרצה להכניס את הכסף של העסק, מומלץ להגדיר יותר מכרטיס אשראי אחד בחשבון. 

 קבלות: הולכים לתפריט למעלה (מסומן בצהוב), לוחצים על SETTINGS ואז על BILING. 

NOTIFFICATIONS: כל ההתראות שקשורות לקמפיין – אושר, לא אושר, בוצע חיוב בכרטיס האשראי וכו’. ברירת המחדל היא שפייסבוק תשלח את ההתראות גם לפרופיל הפרטי שלנו. אם מסיבה כלשהי אנו לא רוצים לקבל התראות לפרופיל הפרטי אלא רק לדוא”ל, אנו צריכים לכבות את כל ההתראות ולהשאיר רק את ההתראות לדוא”ל. 

שלב 4. בחירת קהל מטרה 

 בשלב זה אנו צריכים לשאול את עצמנו מי הקהלים אליהם אנו עומדים לפנות בפעילות שלנו ? ולמי נרצה להגיע בפועל. 
החלוקה הראשונה שעלינו לעשות היא בסיסית, עוד לפני ההתייחסות לסגמנט או למיקרו סגמנט, אנו צריכים להבין האם ברצוננו לפנות ללקוחות חדשים או קיימים. הפניה ללקוחות חדשים מובנת מאליה – לגייס עוד כסף, נשאלת השאלה מדוע לפנות ללקוחות קיימים ? 

  1. שימור לקוחות הרבה פעמים באמצעות שירות שאנו נותנים.
  2. הגדלת נתח ארנק לגרום ללקוחות להוציא אצלי יותר כסף בעסק, בין באמצעות שדרוגים ובין באמצעות מכירת מוצרים נלווים.
  3.  משמשים כסוכני השפעה ללקוחות חדשים עתידיים. והחלוקה בין החדשים לקיימים היא מאוד קריטית, שכן השפה שלנו לשתי הקטגוריות הללו אינה אותה שפה, הרבה חברות נותנות מבצעים רק ללקוחות חדשים וכלקוח קיים זה מתסכל, לכן חשוב לפלח את קהל היעד לו אנו מפרסמים. 

לדוגמא: הוט מפרסמים בעמוד הפייסבוק שלהם פרסומת המכוונת ללקוחות קיימים (תוכן על ערוצים ותוכניות) ופונים ללקוחות חדשים רק באמצעות פרסומות ממומנות.
בתוך הקהלים האלה יש להגדיר סגמנטים ומיקרו סגמנטים, מיקרו סגמנט – אנשים שמתעניינים בדוקו. האם הוט יכולים להעלות כל יום לפייסבוק שלהם תכנים על דוקו? לא.
הקהל רחב יותר לכן, הוט מעלה תכנים שפונים לאוכלוסיה רחבה יותר (בידור,ריאליטי וכו’). ומצד שני הוט בנתה עמוד פייסבוק נוסף שנקרא הוט 8 ושם הם מפרסמים תכנים על דוקו.

חשוב לשים לב: קהלי המטרה שלנו צריכים להיגזר באופן ישיר מהניתוח שביצענו והמטרות שהגדרנו. לכן מגדירים מטרות ואז יעדים, הקהלים שאנו בוחרים חייבים להיות רלוונטים לעסק ולפעילות שלו. אחת הטעויות של עסקים היא שהם חושבים שכולם קהל היעד ואז תפסת מרובה לא תפסת, מה גם שלי כארגון לפעמים אין מספיק תקציב לפנות לכולם.

להלן ההבדלים בין סגמנט למיקרו סגמנט:

סגמנט:

  • פלח שוק המהווה תת קבוצה של אנשים בעלי מאפיין אחד או יותר המשותפים להם.
  • לרוב הוא יהיה נבדל מפלחים אחרים ויהיה הומוגני. 
  • הדמיון בתוך הסגמנט יהיה לרוב בפרמטרים כגון גיל, מין, מאפיינים תרבותיים וכו’, לדוגמא: אימהות חילוניות.

מיקרו – סגמנט:

  • חלוקה לתתי קבוצה בתוך הסגמנט 
  • דבר שמתאפשר בדרך כלל רק בדיגיטל 

לדוגמא:

  • אימהות חילוניות בגילאי 30+ עם ילד אחד בלבד 
  • אימהות חילוניות בגילאי  30-35 עם תואר שני ומעלה 

שלב 5. מיקומי מודעות – פלייסמנטים 

כמו כן, מיקום המודעה משפיע על הסיכוי שיחשפו אליה ויקליקו. לפייסבוק יש בעיה, שכן יש לה ביקוש גדול מצד מפרסמים ומאידך אין לה מספיק שטחי פרסום, דבר זה יוצר תחרות והמחיר עולה, במכרז בין מפרסמים שונים. אולם פייסבוק לא יכולה לגבות מכולם את הכסף כי אין לה מספיק מקום לכולם.לכן, פייסבוק מנסה להוסיף עוד ועוד שטחי פרסום בנכסים שלה. בנוסף, כשאנו מתחילים לפרסם ומגיעים לשלב שבו צריך לבחור פלייסמנטים, אז פייסבוק בשיטת “מצליח” מבקשת מאיתנו לאפשר לה להחליט עבורנו היכן להציג את הפרסומת. ובכן אסור לסמוך עליה כי היא יכולה לשים את מיקום המודעה במקום שלא יתן את מירב התוצאות, אנו צריכים להגדיר לפייסבוק היכן לפרסם ולא להשתמש במיקומים האוטומטיים שפייסבוק נותנת לנו. לא כל סוגי הפלייסמנטים זמינים לכל סוגי הקמפיינים, הכל תלוי מטרה.

להלן הפלייסמנטים שפייסבוק מציעה לנו:

  1. זרם החדשות של פייסבוק FEED – זה הפלייסמנט המוכר ביותר, הוא מופיע בפיד, לכל 4 פוסטים אורגניים יש פרסומת ממומנת. זה הפלייסמנט המבוקש ביותר עם הכי הרבה חשיפות ונראות טובה למשתמש. 
  2. מודעות צד ימין RIGHT COLUMN – זמין רק במחשב, זה המקום המקורי שפרסומות פורסמו בפייסבוק, לא מביא את אותה חשיפה כמו בפיד. 
  3. מאמרים מידיים INSTANT ARTICLES – מודעות משולבות בתוך מאמרים וכתבות ונפתחות בפורמט INSTANT ARTICLES במובייל בלבד.
    כתבות שמועלות מהר מאוד כי הן נמצאות בפלטפורמה של פייסבוק, אשר כוללות מאמרים (לדוגמא של הארץ) ובסופם יש פרסומות. פייסבוק חולקת רווחים בין הארץ ובינה, בנוגע להכנסות מפרסומות אלה. מאמרים מידיים מזוהים עם סימן קטן של ברק לצד הפוסט. זה לא משהו שמביא המון חשיפה לישראלים, אבל טוב לעוד חשיפה. 
  1. סרטונים זורמים IN STREAM VIDEOS – מודעות וידאו המשולבות כהפסקת פרסומת, לא ניתן לדילוג בתוך סרטוני וידאו של שותפי פייסבוק. 
    מדובר בוידאו שחייב להיות מעל 3 דקות ופרסומת היא עד 15 שניות ולא ניתנת לדילוג. בעל הוידאו שמקדם אותו אורגני יקבל חלק מהרווחים של הפרסומת. 
  1. סרטונים מוצעים SUGGESTED VIDEO – מודעת וידאו מוצגת כסרטון ממומן לצפייה, בהצעות לצפייה הבאה. 
  2. מרקטפלייס MARKETPLACE – מודעות המשולבות בתוך המרקטפלייס של פייסבוק ובין המוצרים השונים שהגולש צופה בהם ושוקל לרכוש אותם. 

            אין קשר בין פרסומות שהוצגו, לסוג המוצרים שהגולש מחפש.

  1. סטורי STORY – מדובר בסטורי של פייסבוק (תאכלס סיפורים), מודעה המשולבת בין סטוריז אורגניים שהגולשים צופים בהם, במובייל בלבד.

הגדרת תקציב ולוח זמנים

בשלב זה אנו מחליטים על התקציב ולוח הזמנים שנרצה להוציא עבור קמפיין המודעות שלנו בפייסבוק. יש באפשרותנו לבחור תקציב יומי או תקציב תקופתי, בנוסף לקבוע את תאריכי ההתחלה והסיום. ניתנת לנו האפשרות לתזמן את המודעה שיצרנו לפרסום עתידי, או לבחור לוח זמנים מוגדר. מומלץ להוסיף עלויות אופציונליות ובקרת הצעת מחיר, שמכסה את הסכומים לפעולה ולא עבור מסע פרסום כולל.
הפעלת המודעות בפייסבוק על פי לוח זמנים, עשויה להיות הדרך היעילה ביותר להוציא את מלוא התוצאות מהתקציב שהגדרת, מכיוון שאנו יכולים לבחור להציג רק עבור מודעה ספציפית ולאחר שהגדרת את קהל המטרה שלך.
פייסבוק נמצאת בעיצומו של שינוי במסגרתו הגדרת התקציב מועברת לרמת הקמפיין ובזמנים הקרובים אפשרות זו תהפוך לחובה וברירת המחדל. הגדרת התקציב ברמת הקמפיין מאפשרת לפייסבוק לבצע אופטימיזציה יותר טובה, כך שאם קבוצת מודעת מסוימת עוזרת לנו להשיג ביצועים טובים יותר במחיר נוח יותר , נוכל לתת חשיבות יותר גדולה למודעה ספציפית זו והיא תקבל חלק נכבד יותר מהתקציב באופן אוטומטי.

להלן סוגי התקציבים בפייסבוק:

  1. תקציב יומי (Daily) – סכום התקציב המקסימלי אותו נרצה לנצל, בפועל התקציב היומי יכול לחרוג עד- 25% אך בכל מקרה לא תבוצע חריגה ברמה השבועית מהתקציב היומי.
  2. תקציב תקופתי (Lifetime) – סכום תקציב כולל אותו נרצה לנצל בתקופה שהגדרנו, פייסבוק תבצע חלוקה של התקציב ברמה היומית ולא תחרוג מהתקציב התקופתי שהגדרנו.

         הערה: פייסבוק לא מתחייבת לנצל את כל התקציב, זה תלוי בזכיה שלנו במכרזים מול מפרסמים ובזמינות הקהל.

כמה עולה פרסום בפייסבוק? מה מחיר הפרסום בפייסבוק?

בפייסבוק קיימות מספר אסטרטגיות ושיטות הצעת מחיר – הן זמינות ומשתנות בין קמפיין לקמפיין:

  1. העלות הנמוכה ביותר (Lowest Cost) – תמחור אוטומטי של פייסבוק, בו תגבה עבור פעולה רצויה.
  2. עלות ממוצעת (Cost Cap) – הצעת מחיר ממוצעת עבור פעולה. 
  3. עלות מקסימלית (Bid Cap) –  הצעת מחיר מקסימלית עבור פעולה.    
  4. עלות יעד (Target Cost) – טווח של 10% מהצעת המחיר עבור פעולה רצויה. 

בהגדרות לוח הזמנים נוכל להגדיר מספר אפשרויות:

  1. מועד התחלה – מיידי או עתידי (תאריך ושעה)
  2. מועד סיום – חובה רק בקמפיין עם תקציב כולל (תאריך ושעה)
  3. תזמון ימים ושעות ספציפיים –  זמין רק בקמפיין עם תקציב כולל  

שלב 7. צור את המודעה שלך

ראשית בשלב זה אנו מגדירים את פורמט המודעה ומזינים את רכיבי הטקסט והמדיה, הפורמטים משתנים בהתאם למטרת הקמפיין.
ההגדרה הראשונה שנרצה לבצע ברמת המודעה היא זהות המפרסם – זוהי בחירה של דף הפייסבוק שבשמו תוצג המודעה. במידה ובחרנו גם לפרסם באינסטגרם נוכל לבחור שהמודעה תוצג בשם שהגדרנו בפייסבוק. להלן פורמטי מודעה קיימים במספר אלמנטים ויזואליים, באפשרותנו להגדיר פורמטים שונים לסוגי מודעות כאשר במרכזיים יכלל:

  • תמונה או סרטון בודד 
  • קרוסלת תמונות וסרטונים 
  • מודעת קולקציה 

בחלק מהפלייסמנטים יש אפשרות לבצע התאמה של האלמנט הויזואלי ושל הטקסט.

הגדרת תוכן המודעה: 
זהו תוכן טקסטואלי שיופיע לגולשים כחלק מהמודעה – בפייסבוק הוא מופיע מעל האלמנט הויזואלי ובאינסטגרם מתחתיו. 
שימו לב: בחלק מהפלייסמנטים עשויים להיות מגבלות לאורך הטקסט ועשוי לא להופיע כלל, ניתן במספר פלייסמנטים לבצע התאמה ועריכה של הטקסט.

כותרת ותיאור:
על אף-השם, הכותרת אינה כותרת מודעה אלה תצוגה מקדימה לקישור או לדף נחיתה, באופציה השניה נוכל להגדיר תקציר שיופיע מתחת לאלמנט הויזואלי.

כתובת יעד, כתובת לתצוגת כפתור הנעה לפעולה:
כתובת היעד – המקום שאליו גולשים יופנו בלחיצה על המודעה (בקמפיינים רלוונטים), הכתובת לתצוגה הינה כתובת דומיין שמוצג במודעה לצורך הפניית גולשים.
כפתור הנעה לפעולה – בחירה של תוכן הכפתור שיופיע על התצוגה המקדימה של הקישור/דף נחיתה מתוך רשימה מוגדרת מראש. 

תרגום לשפות נוספות:
בדומה לפוסטים אורגניים, באפשרותנו לתרגם את המודעה לשפות נוספות כך שהיא תוצג לגולשים בשפה הרלוונטית (בהתאם לשפת הממשק שלהם) 

מספר הערות חשובות:

  • בחלק מהקמפיינים הפונקציות הנ”ל לא יופיעו והכל בהתאם לסוג הקמפיין ולמבנה המודעה.
  • בחלק מהקמפיינים יופיעו פונקציות שלא הוזכרו כאן, לדוגמא – בקמפיין הודעות תתאפשר הגדרה של הודעה פרטית שתשלח לגולש במידה ומתחיל שיחה
  • בקמפיין לידים נצטרך לבחור את הטופס לידים וכו’

5 טיפים חכמים להפעלת מודעות פייסבוק

1. מיקוד הקהל

בשלב זה אנו צריכים לשאול את עצמנו מי הקהלים אליהם אנו עומדים לפנות בפעילות?
החלוקה היא בסיסית, עוד לפני התייחסות למיקרו סגמנטים, היא להבין האם אני רוצה לפנות ללקוחות חדשים או קיימים. פניה ללקוחות חדשים מובנת מאליה – לגייס עוד כסף. מדוע לפנות ללקוחות קיימים? 1. שימור לקוחות, הרבה פעמים באמצעות שירות. 2. הגדלת נתח ארנק. לגרום לבן אדם להוציא אצלי יותר כסף, בין באמצעות שדרוגים (UPSELL) ובין באמצעות מכירת מוצרים נלווים (CROSS SELL). 3. לקוחות קיימים משמשים כסוכני השפעה ללקוחות חדשים עתידיים. החלוקה בין החדשים לקיימים היא מאוד קריטית, שכן השפה שלנו לשתי הקטגוריות הללו אינה אותה שפה. הרבה חברות נותנות מבצעים רק ללקוחות חדשים. כלקוח קיים זה מתסכל. לכן חשוב לפלח את קהל היעד של הפרסום. לדוגמא: הוט מפרסמים בעמוד הפייסבוק שלהם פרסום שמכוון ללקוחות קיימים (תוכן על ערוצים ותוכניות), ופונים ללקוחות חדשים רק באמצעות פרסומות ממומנות. בתוך הקהלים האלה יש להגדיר סגמנטים ומיקרו סגמנטים. מיקרו סגמנט – אנשים שמתעניינים בדוקו. האם הוט יכולים להעלות כל היום לפייסבוק שלהם תכנים על דוקו? לא. הקהל רחב יותר. לכן, הוט מעלים תכנים שפונים לאוכלוסיה רחבה יותר (בידור, ריאליטי וכו’). אבל הוט בנתה עמוד פייסבוק נוסף שנקרא הוט – 8, ושם הם מפרסמים תכנים של דוקו. 

חשוב לשים לב: קהלי המטרה שלנו צריכים להיגזר באופן ישיר מהניתוח שביצענו והמטרות שהגדרנו. לכן מגדירים קודם מטרות ואז יעדים. הקהלים שאנחנו בוחרים חייבים להיות רלוונטיים לעסק ולפעילות שלו. אחת הטעויות של עסקים היא שהם חושבים שכולם קהל יעד, ואז תפסת מרובה לא תפסת. מה גם שלי כארגון אין מספיק כסף לפנות לכולם.   
הבחירה הנכונה בקמפיין היא להתחיל עם קהל צר ואז רחב ואותו לאט לאט לצמצם על ידי הוספת קטגוריות עניין אחת בכל פעם. לדוגמה: אנו יכולים להתחיל עם קהל שמתעניין במיוחד ב”מסעדות טבעוניות”ואז להרחיב אותו לאחר מספר שבועות. אתה יכול להתחיל להוסיף “מסעדה טבעונית” ואז “אוכל טבעוני” וכן הלאה. בדרך זו, יהיה לך מושג טוב כיצד הרחבת קהל היעד שלך משפיעה על התוצאות. תוכלו גם ליצור מודעות שונות לקבוצות הקשורות ליעדים עסקיים שונים. לדוגמה, אתה יכול לדבר עם לקוחות קיימים באופן שונה מכפי שאתה עושה עם אנשים שמעולם לא שמעו על העסק שלך לפני כן. 

2. השתמש בפיקסל של פייסבוק

כדי שתהיה לנו את האפשרות לפרסם לאנשים שביקרו באתר שלנו, אנו צריכים לקבל מפייסבוק קוד PIXEL ואותו להתקין באתר. גוגל פתחה מערכת בשם GOOGLE TAG MANAGER. בראשי תיבות GTM. זו מערכת חינמית. וצריך להתקין פעם אחת את המערכת הזו באתר שלנו (באמצעות הטמעת קוד), ובפעם הבאה שארצה להתקין קוד מסויים (גוגל אנליטיקס, פיקסל של גוגל, פיקסל של פייסבוק, פיקסל של אווטברנג, טאבולה וכו’), במקום להתעסק עם הקוד של האתר, אני אטמיע אותו בתוך ה GTM (הרבה יותר חביב) והמערכת תזריק את הקודים שאני אתן לה לתוך האתר שלי. לכל חשבון GMAIL יש אוט’ חשבון של GTM. תחת זאת ניתן ליצור ACCOUNTS (חשבונות). דהיינו, GTA אחד יכול לכלול מספר חשבונות. חשבון בהגדרה שלנו מייצג עסק שונה (לכל לקוח שאני מייצג). מתחברים לג’י מייל. נכנסים לגולגל ומחפשים תאג מנג’ר. הפיקסל שפייסבוק מציעה הוא פיסת קוד קטנה שיכולה להשפיע רבות על קמפיין המודעות שלך בפייסבוק. ברגע שאתה מציב את הקוד באתר שלך, הוא מאפשר לך לעקוב אחר המרות, לבצע שיווק מחדש לאנשים שצפו במוצר באתר שלך וליצור קהלים נראים דומים.


גם אם אינך מוכן עדיין לעסוק בכמה מאסטרטגיות הפיקסלים המתקדמות יותר בפייסבוק, אנחנו בג’וני ממליצים לך להתקין אותה כעת. ככה יהיו לך נתוני מעקב ושיווק מחדש מוכנים לשימוש כשהכל מוכן להתחיל לבצע אופטימיזציה של מודעות הפייסבוק שלך .

4. בדוק הכל

חשוב לא להניח הנחות מה יעבוד ומה לא במודעות הפייסבוק שלך. בכל פעם שאתה מנסה משהו חדש, עליך לבדוק את זה מול המודעות הקודמות שלך, כך שתוכל לראות אם אתה מבצע שיפורים בערכים החשובים לך ביותר. שיטות העבודה המומלצות לקמפיינים בפייסבוק משתנות ללא הרף. רק אתה יודע מה עובד עבור הקהל הספציפי שלך. והדרך היחידה שאתה יכול להתעדכן בידע זה היא על ידי בדיקה. שוב ושוב ושוב בדיוק כמו שאנחנו בג’וני עושים עבור הלקוחות שלנו.

5. עקבו אחר ביצועים ואופטימיזציה

עקבו מקרוב אחר הביצועים של הפרסום שלכם ב-Ads Manager של פייסבוק.
קמפיין שעובד גרוע – פשוט סוגרים ואח”כ מנסים להבין למה.
השאירו אך ורק את הקמפיינים שמציגים לכם ביצועים מפתיעים
בפרמטרים החשובים לכם בין אם מדובר בלידים במקרה של קמפיין מכירתי או בקמפיין מודעות למותג חדש ואז תרצו כמה שיותר חשיפה.

רעיונות למודעות פייסבוק

מוכנים ללכת על זה אך לא בטוחים מה עליכם לקדם באמצעות מודעות הפייסבוק שלכם? ריכזנו שלוש אסטרטגיות לקמפיין כדי להתחיל.

אסטרטגיית פרסום 1 בפייסבוק: המרת פריט תוכן מוכח למודעת וידאו

לכל מותג יש כמה פיסות תוכן איכותי המניעות את מרבית התנועה מדי חודש בין אם לאתר שלכם או לדף פייסבוק עסקי.
לקחת את התוכן הזה לסרטון קצר יכולה להיות דרך נהדרת לארוז מחדש מאמר מוביל  או פוסט מוצלח במיוחד.

כדי ליצור סרטון באמת טוב, חשבו על דרכים להעביר את ליבת המסר מתוך התוכן הקיים, מה אנשים אהבו בתוכן הזה? למה הם התחברו? ומה הפך אותו לכל כך מוצלח ביחס למאמרים או תוכן אחר שעשיתם?
אז ישבתם, חשבתם והבנתם מה עשה טוב, מצוין! אנחנו בג’וני מאמינים שאפשר להשתפר תוך כדי תנועה והכי טוב זה פשוט להתחיל! אז קחו את הטלפון הקרוב לידכם, פתחו את אפליקציית המצלמה והתחילו לייצר סרטונים!
נכון, אין לנו ספק שבהתחלה זה יראה גרוע וכנראה לא ראוי לפרסום, אבל ככה שתייצרו יותר סרטונים ככה תשתפרו ופתאום תראו סרטון שלא נראה כל כך רע ודווקא די משכנע – אל תהססו בדקו אותו בפרסום, אם הוא עובד מעולה יצא לכם טוב, אם לא עובד כמו שאתם מצפים תגנזו אותו כאילו לא קרה כלום בתוך כל הסיפור הזה ולא הבכתם את עצמכם מול המצלמה.

אסטרטגיית פרסום 2 בפייסבוק: מכירה ישירה

אם יש לך מותג מוכר ומוצר טוב, במיוחד מותג עם נקודת מחיר יחסית נמוכה, אין סיבה שפייסבוק לא תוכל לייצר לך מכירות ישירות.

טיפ מקצועי מאביחי זנתי – אחת הדרכים היעילות ביותר להביא מכירות ישירות ממודעת פייסבוק היא למקד לאנשים שכבר שקלו לקנות את המוצר שלכם בעזרת קמפיין ריטרגטינג. 

תוכל לנסות מבצעים ממוקדים, המלצות מוצר או תזכורות להשלמת רכישה.
אם הקריאייטיב מוצלח, סביר להניח שהסיכוי שלכם למכור את המוצר עובר את ה-80% בקמפיין ממוצע (על נתוני קמפיינים אצל לקוחות ג’וני) 

אסטרטגיית הפרסום בפייסבוק 3: חשוב מעבר לאינטרנט

אינך צריך להגביל את אסטרטגיית הפרסום שלך בפייסבוק למכירות מקוונות. עם מטרת קמפיין “תנועה לחנות” תוכל גם לקדם רכישות לא מקוונות ממש אצלך בחנות.

אתה יכול גם להכווין אנשים לאירוע שמתרחש בשטח כמו פסטיבל מוסיקה או חנות פופ אפ מגניבה. השתמש ביעד המעורבות כדי להגדיל את מספר התגובות לאירועים בפייסבוק, או את יעדי התנועה והמרות כדי למכור יותר כרטיסים לפסטיבל המטורף שאתם מתכננים שם (טירוף!).

לחלופין, השתמש ביעד של יצירת לידים כדי להביא אנשים לחנות או לסוכנות שלך לחוות את המוצר שלך באופן אישי – למשל באמצעות נסיעת מבחן לרכב חדש שמוצע למכירה.

טיפ מקצועי מאביחי זנתי – פייסבוק מאפשרת לכם לעקוב אחר המרות באופליין כך שתוכלו להבין את האפקטיביות של מודעות המניעות מכירות באופן לא מקוון. אפשר גם להשתמש במידע זה כדי לבנות קהלים מותאמים אישית של אנשים המקיימים אינטראקציה עם
המותג שלך גם באופליין, כך שתוכל למקד אותם ביתר יעילות באמצעות מודעות עתידיות.

קח את העסק שלך לפרסום דיגיטלי נכון כמו שמגיע לו להיות ביחד עם ג’וני פרסום דיגיטלי נכון.

אנחנו ניצור ונשיק עבורכם קמפיינים, נפיק גרפיקה ווידאו ואתם תוכלו לעקוב אחר התוצאות

והיו שותפים לתהליך האופטימיזציה לקמפיין והפיקו מקסימום תוצאות ממינימום תקציב פרסום. צרו איתנו קשר היום!

אביחי זנתי

מאמר זה נכתב ע”י אביחי זנתי וצוות ג’וני – פרסום דיגיטלי נכון.
ג’וני עומדים לרשותכם לכל שאלה, בעיה וכמובן לתת שירותי פרסום.
המשרד שלנו צובר ניסיון כבר מעל 10 שנים, ונכח הרבה הצלחות ותוצאות מדהימות.
להתרשמות מהמשרד וצפייה באתר שלנו לחצו על הקישור https://jonnyweb.co.il/
או התקשרו עכשיו 072-397-0939 תודה ובהצלחה בהמשך!

מאמר שכיף לשתף:

ג'וני פרסום דיגיטלי נכון

אתם מוזמנים לנער ולהעיף מהחלון את כל מה שאתם יודעים על שיווק בגוגל ופרסום ברשתות חברתיות.
הכינו את העסק שלכם
לקבלת מקסימום עבודה במינימום תקציבי פרסום.

מאמרים אחרונים

לאחרונה ביוטיוב

עקבו אחרינו בפייסבוק

המגזין של ג'וני

דילוג לתוכן